1 Decembrie – Ziua Nationalã a României. Petrila în straie de sãrbãtoare

1 decembrie este ”Ziua Nationalã a României” si are o însemnãtate specialã în societatea noastrã. Totodatã, aceastã zi marcheazã un eveniment istoric foarte important: Unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În aceastã zi, românii de pretutindeni sãrbãtoresc pe stradã, la parade, ori acasã alãturi de cei dragi.
Primarul orasului Petrila si Consiliul Local al orasului Petrila vã invitã duminicã,  1 Decembrie 2019, la  evenimentele prilejuite de ”Ziua Nationalã a României”.
Actiunea de la Petrila va începe la ora 13:00 cu ”Parada portului popular românesc”, traditionala  defilare a participantilor, începând din zona pietei Grand Marr (PENNY Market), pânã la Casa de Culturã ”Ladislau Schmidt”, informeazã autoritãtile petrilene. Totodatã, la paradã sunt invitati toti cei care detin un costum popular, din orice zonã folcloricã, care doresc sã participe în aceastã zi cu însemnãtate istoricã pentru noi toti românii.
Manifestãrile vor continua la Casa de Culturã cu un program cultural-artistic pregãtit de Ansamblurile  folclorice ”Bujorii Muntelui” si ”Junii Petrileni”, dedicat ”Zilei Nationale a României” si se vor încheia cu o masã traditionalã româneascã.
Ziua de 1 decembrie a fost adoptatã ca Ziua Nationalã a României în anul 1990. Aceastã datã marcheazã Unirea Transilvaniei cu România si va rãmâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei si unitãtii nationale românesti.


La multi ani, România!