Ziua portilor deschise pe santierul arheologic „Ardeu – Cetãtuie”

Consiliul Judetean Hunedoara si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, în colaborare cu Universitatea de Vest Timisoara si cu sprijinul Primãriei Comunei Balsa si a Asociatiei „Pro Corvina”, vor organiza Ziua portilor deschise pe santierul arheologic „Ardeu-Cetãtuie”.

Evenimentul va avea loc în satul Ardeu, comuna Balsa (judetul Hunedoara), astãzi (nr. marti, 9 august) începând cu ora 11.00. Pe parcursul actiunii vor fi prezentate rezultatele cercetãrilor invazive si noninvazive (tomografie electricã si magnetometrie) care s-au desfãsurat pe santierul arheologic de la „Ardeu-Cetãtuie” în cadrul campaniei din 2016. „Santierul de la „Ardeu – Cetãtuie” este organizat de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva si s-a desfãsurat în acest an cu studentii si masteranzii de specializarea istorie din cadrul Universitãtii de Vest Timisoara, aflati în practicã si coordonati de lector univ. dr. Dorel Micle.

Cu ocazia Zilei portilor deschise, dupã vizitarea santierului arheologic de pe Dealul Cetãtuie, în baza arheologicã de la Ardeu vor fi prezentate imagini, plnase si fotografii cu rezultatele cercetãrilor, mai ales cã în acest moment avem o imagine completã si complexã a palatului nobilului dac de la Ardeu”, a declarat dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetãtor stiintific în cadrul muzeului devean si coordonatorul santierului de la Ardeu.

Biroul de Relatii cu Publicul

Advertisements