În fiecare an, pe 4 octombrie, este sărbătorită Ziua Mondială a Animalelor, o zi în care se acționează pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor.
Misiunea cea mai importantă a acestei zile este ca, prin educație și conștientizare, lumea în care trăim să devină un loc mai prietenos pentru animale.
Cu această ocazie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Hunedoara au nu au uitat de animăluțele pe care le-au salvat în luna august anului 2024 și le-au vizitat în adăposturile în care sunt plasate.
„Dorim să vă aducem în atenție un caz emoționant în care a fost implicat Toporaș, un câine căruia i-au fost aplicat rele tratamente prin lovirea cu un obiect contondent în zona capului. Din cauza leziunilor suferite, cățelul a necesitat îngrijiri medicale de specialitate în cadrul unui spital veterinar. În acest caz, polițiștii au constatat situația de pericol și au emis deîndată un ordin de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile pentru animalul lovit. În prezent, cățelul se află sub efectul ordinului de plasare și poate fi adoptat după trecerea perioadei de 45 de zile stabilită conform Legii 205 din 2004, privind protecția animalelor” a declarat d-na inspector principal de poliție dr. Gura Nevena, ofițer în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara, cu ocazia vizitei pe care i-a făcut-o, ieri, în adăpostul de la Sântuhalm, câinelui pe care l-a salvat și care își caută, acum, un stăpân iubitor.
Polițiștii doresc să aducă în atenția cetățenilor importanța adopției animalelor din adăposturile publice și private și să îi îndemene să viziteze adăposturile din județ și să adopte un animăluț care să le ofere iubire necondiționată. Fiecare adăpost are stabilit un program de vizitare, iar procedura adopției nu este complicată. Polițiștii nu i-au uitat nici pei cei șapte cățeluși sugari care au fost salvați la începutul lunii august de pe raza localității Geoagiu și care se află într-un adăpost privat din comuna Brănișca, unde așteaptă să fie vizitați și, de ce nu, să fie luați acasă pentru a fi recunoscători pentru familia pe care le-o veți oferi. Cățelușii vor fi disponibili pentru adopție după vârsta de trei luni.
Polițiștii vă reamintesc faptul că Legea 205/2004 pedepsește aspru relele tratamente aplicate animalelor, cu închisoarea de la unu la șapte ani, dar și abandonul animalelor, cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.