Ziaristi pentru o zi

Mai multi copii de la scoala Generala I G Duca din Petrosani au vrut sa vada cum e sa fii ziarist si au pasit timid intr-o redactie adevarata.Acolo au aflat ca lucrurile au evoluat, ca totul se petrece pe calculator si ca, daca au putin talent pot sa devina oricand ziaristi adevarati. Tocmai asta au speculat si profesorii lor care au ales aceasta zi din saptamana altfel,pentru o vizita la ziar. „In calitatea pe care o am de profesor de limba romana, m-am gandit ca o astfel de vizita le-ar prinde bine, mai ales ca ei deprind din tainele jurnalismului inca din clasa a V-a. De atunci invata ce este un articol de ziar,iar faptul ca au venit aici nu le poate fi decat de mare ajutor. Sper ca le-a placut si s-au simtit bine si, mai mult, ca au avut de invatat cate ceva”, a spus Maria Pop, profesoara de limba romana la scoala I G Duca din Petrosani.In tainele ziarului si prin paginile acestuia i-a purtat pe cei mici Mircea Bujorescu, unul dintre ziaristii cu state vechi in meseria asta. „Le-am spus cam cu ce se mananca asta si cum ajung articolele scrise de noi in pagini. Ei au venit cu cateva materiale si le-am aratat cat e de interesant sa fii ziarist. Poate dintre ei vor ajunge si ziaristi si asta e bine”, a spus Mircea Bujorescu.

Cei mici au venit dar nu oricum, ci pregatiti. Au vanat subiecte in teren, au adus stiri si fotografii si au invatat sa le puna in paginile ziarului.

„Mi-a placut aici, e interesant si pentru ca am venit prima data intr-o redactie, sunt fericit”, spune unul dintre copii. „Eu am scris un articol pentru ziar. Am fost cu clasa la un eveniment ce s-a derulat la Teatrul Dramatic I.D Sirbu si am considerat ca poate fi un subiect interesant. Acolo a fost pusa in scena o piesa de teatru in scop caritabil si banii care s-au strans din vanzarea biletelor vor ajunge la copiii care au nevoie de ei. Am considerat ca e o stire si am scris despre asta la ziar”, ne-a declarat Patricia.Toti s-au aratat incantati sa fie prezenti in redactie, mai mult ca la scoala si au plecat multumiti de cele ce au vazut.

Diana Mitrache

Advertisements