Zãpezile bucuriei, în Pasul Vâlcan

Zeci de glasuri de copii au rãsunat weekendul trecut în Pasul Vâlcan. Statiunea montanã din Vulcan a gãzduit cea de-a patra editie a concursului “Zãpezile Bucuriei”. Copiii însotiti de pãrinti sau bunici s-au aliniat la start pentru a lua parte la concursurile de sanie, bob sau snowboard.

“Este o zi splendidã si suntem pregãtiti pentru actiune. În Pasul Vâlcan are loc aceastã mare sãrbãtoare, Bucuriile Zãpezii. Consiliul Local si Primãria acordã o atentie deosebitã acestei sãrbãtori, deoarece aici în Pasul Vâlcan s-a investit destul de mult. Este o activitate normalã a municipiului Vulcan”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Edilii vor ca prin aceste manifestãri sã promoveze zona turisticã.

„Astfel promovãm si zona pentru cã este una dintre cele mai mari manifestãri în Pasul Vâlcan, dar trebuie sã precizez faptul cã nu numai noi organizãm, ci si foarte multe ONG-uri au actiuni în Pasul Vâlcan. Prin aceste actiuni promovãm si miscarea, dar mã bucur cã sunt alãturi de cei care vor participa”, a mai spus sursa citatã.

5-1

“La fel ca în fiecare an, punem un accent deosebit pe participarea cât mai multor locuitori din Vulcan, organizând aceastã competitie. Din pãcate, posibilitãtile de aici sunt putin limitate, dar încercãm sã ne descurcãm cu ceea ce avem. Avem o pârtie de schi astfel încât cupa de schi sã se desfãsoare în conditii cât mai bune”

Actiunea îsi propune sã promoveze zona turisticã a Pasului Vâlcan, iar cei din administratia localã vor ca si în sezonul de varã sã atragã cât mai multi turisti prin organizarea unor evenimente”, a spus Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.  Pasul Vâlcan are si o istorie aparte. Aici s-au purtat lupte în cel de-al Doilea Rãzboi Mondial. Cei din Comisia de Culturã nu rateazã nicio ocazie, iar astfel, cei care s-au aflat la munte au învãtat si putinã istorie.

“În cadrul programului cultural, sportiv si de agrement pe anul 2017, luna aceasta avem programat un concurs de schi, snowboard sI sãniute în Pasul Vâlcan. La aceste actiuni participã si veterani. În Pasul Vâlcan este istorie, noi am încercat sã promovãm cultura si istoria de aici. Încercãm la fiecare manifestare pe care o avem aici sã îi învãtãm pe copii despre istoria locului. Astfel dezvoltãm si turismul. Am prins în progarmul actiunilor culturale si un concurs de snowboard care va avea loc la varã”, a declarat Barbu Pompiliu – presedinte Comisia de culturã. Actiunea s-a adresat copiilor de la 5 ani si adultilor cu vârsta pânã la 60 ani. Cu toti au fost premiati de autoritãtile locale de la Vulcan.

Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Zãpezile bucuriei, în Pasul Vâlcan

  • 13 februarie 2017 la 12:34
    Permalink

    Zisera politrucii! Niciodata Pasul Valcan nu va fi statiune turistica fiindca e distrus de mafioti.

  • 15 februarie 2017 la 13:02
    Permalink

    Ce se la mai agita Ile ca sifonu-n pahar. Pai cu 110 milioane/luna incasati de la nenorociti are chef. Nici in Vest nu sunt asemenea salarii.

Comentariile sunt închise.