Ce este un vulcan? Cum erupe un vulcan? Care este legãtura dintre vulcani si dinozaurii de pe fosta insulã a Hategului? Sunt doar câteva dintre întrebãrile la care aproximativ 170 de copii si-au gãsit rãspunsurile la noul eveniment educational intitulat ”Ziua Vulcanilor”, ce a avut loc în Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului – Geoparc International UNESCO administrat de Universitatea din Bucuresti.
Pe 24 august, dupã cca. 70 de milioane de ani, pe teritoriul Geoparcului, vulcanii au fumegat si au erupt din nou. Într-adevãr, a fost o eruptie controlatã, constând din confetti, bomboane si mult entuziasm.
“Cum probabil stiti deja, am celebrat prima editie a Zilei Vulcanilor. Datoritã implicãrii si creativitãtii celor 45 de voluntari pentru Geoparc, aprox. 170 de copii din Tara Hategului, dar si din alte locuri din tarã, aflati în vacantã în zonã, au avut parte de o zi de neuitat. Ei au putut afla o multime de informatii utile despre vulcani si despre importanta lor prin intermediul a 6 ateliere de educationale si de creatie. Mai mult, au putut asista la cele douã eruptii cu bomboane si confetti ale unui vulcan mai special, creat si amenajat tot de voluntari si au fãcut cunostintã cu Andi Andezit, mascota Casei Vulcanilor”, a declarat Adina Popa
Pe tot parcursul evenimentului Casa Vulcanilor si Livada Senzorialã din comunã Densus i-a asteaptat pe turisti cu o nouã filosofie de vizitare si interpretare ce oferã posibilitatea unei cãlãtorii imaginare în timp pe parcursul cãreia, cu ajutorul simturilor, pot afla o multime de informatii despre vulcanismul din zonã, dar si despre importanta unei arii naturale protejate.