,,Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

G arda de Mediu Hunedoara s-a alăturat campanie de curățare a deșeurilor și numai de pe marginea unui singur curs de apă, pe o porțiune mică, voluntarii au strâns 740 de kg de gunoaie. Acțiunea se desfășoară în toate localitățile și parteneri sunt cei de la Apele Române.

,,Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” este sloganul proiectului ,,Curățăm România” demarat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Este o campanie de ecologizare care își propune să schimbe comportamentul populației prin responsa­bilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului.
Toate cursurile de apă sunt năpădite de deșeuri, pe marginea șoselelor e plin de PET-uri, iar acțiunile de ecologizare sunt eficiente pentru scurt timp. Comisarii GNM – CJ Hunedoara împreună cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Brad și ai Apelor Române – Formația Criș au ecologizat malul drept al râului Crișul Alb în zona pieței centrale, colectând doar de aici o cantitate de 740 kg.
Și în Hațeg comisarii GNM – CJ Hunedoara împreună cu reprezentanții Primăriei Hațeg, ai Apelor Române – Formația Hațeg însoțiți de elevi ai ciclului gimnazial au colectat 10 mc de deșeuri. La această acțiune au participat și angajații Hidroelectrica – Sucursala Hațeg care au colectat 25 mc de deșeuri.
Diana Mitrache