Voluntarii Crucii Rosii vã fac cumpãrãturi

Crucea Rosie, filiala din Petrosani, vine, ca de obicei, în sprijinul celor ce au nevoie de ajutor. Voluntarii sunt cei care s-au mobilizat si le fac cumpãrãturile celor ce nu se pot deplasa acum de acasã.
Dacã aveti nevoie, îi puteti gãsi pe pagina lor de socializare denumitã Crucea Rosie Petrosani, iar livrãrile le fac pentru acest oras deocamdatã.
Sunt mai multi voluntari adulti care au preluat acum aceastã activitate, dupã ce bãtrânilor le-a fost interzisã deplasarea de acasã. Pot ajunge la casele fiecãruia, protejati si, dupã ce le aduc strictul necesar, le pot lãsa pachetele la usa, asa încât interactiunea sã fie mult limitatã.
„Crucea Rosie este alãturi de populatia municipiului Petrosani, în special, pentru cã sperãm sã trecem cu bine peste aceste vremuri.  Avem 10 voluntari bine instruiti, care pot sã meargã la domiciliu si sã le facã aprovizionarea celor ce nu se pot deplasa. Dacã sunt persoane care nu pot iesi din casã, chiar  îi rugãm sã ne contacteze, la telefoane sau pe paginile noastre de facebook”, spune Felicia Vitan, director Crucea Rosie Petrosani.
Sunt foarte multi oameni care s-au trezit singuri, dupã ce s-a impus izolarea la domiciliu, iar voluntarii spun cã vor trece pe la fiecare.
Deja sunt oameni care i-au contactat si le cer sprijin.
„Ne-au  contactat deja câteva persoane si pot sã spun cã ne pare rãu, fiindcã am primit solicitãri chiar si din alte localitãti. Ne-au sunat si de la Vulcan si pe cei de acolo îi îndrumãm spre primãrie. Avem echipamente de prim ajutor, echipamente de protectie si nu vom intra în casele oamenilor. Nu ne vom expune atât de mult, nici pe noi, nici pe  oamenii în nevoie, pentru cã sunt bãtrâni si bolnavi”, mai spune Felicia Vitan. Cei care sunt din Petrosani pot suna în intervalul orar 08.00-18.00, la numerele de telefon 0765733995 Felicia ; 0720109143 Ana
Diana Mitrache

Advertisements