[ Vin 360 de milioane de euro pentru orașe care să fie inteligente ]

O rașul tău poate deveni un exemplu pentru întreg continentul și va primi și sprijin financiar pentru asta! Este îndemnul celor de la ADR Vest, care spun că orice administrație publică locală poate aplica, iar sesiunea de înscrieri începe joi, 25 noiembrie.

Comisia Europeană lansează în 25 noiembrie, printr-un eveniment public, un apel pentru orașele interesate să devină parte a misiunii „100 de orașe neutre climatic și inteligente până în 2030”.
Sunt 360 milioane EUR, care vor fi investiți în acest program, în domeniul mobilității, energiei și planificării urbane, doar în perioada 2021 – 2023. Misiunea ”100 de orașe neutre climatic și inteligente până în 2030” va mobiliza autoritățile, întreprinderile, investitorii, precum și cetățenii pentru a atinge două obiective: – Să creeze cel puțin 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic și inteligente până în 2030; – Să se asigure că aceste orașe acționează ca centre de experimentare și inovare pentru a permite tuturor orașelor europene să le urmeze exemplul până în anul 2050.
Diana Mitrache