Victimele de la Lonea, printre vinovati

Cei trei electricieni arsi in subteranul Exploatarii Miniere Lonea vor fi cercetati penal de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara. Reprezentantii Inspectoratului teritorial de Munca Hunedoara au finalizat cercetarile in privinta accidentului colectiv de munca produs la EM Lonea, in data de 15 februarie, in care trei electricieni au fost raniti. Cei trei electricieni, printre care si seful de echipa, lucrau la transformatorul care deserveste instalatia electrica a unui abataj cu banc subminat.

Chiar in timpul interventiei s-a produs un arc electric, care i-a surprins pe mineri, iar acestia au ajuns in spital cu arsuri de gradul I si II la nivelul fetei si mainilor. Dupa derularea anchetei, inspectorii de munca au ajuns la concluzia ca accidentul s-a produs si din cauza victimelor si au solicitat continuarea cercetarii penale pentru cei trei, precum si pentru inginerul care ii coordona. De asemenea, pentru mai multe nereguli si abateri descoperite in timpul anchetei, EM Lonea, in calitate de angajator, a fost sanctionata cu amenzi contraventionale in valoare totala de 40.000 de lei.

Carmen Cosman

Advertisements

4 comentarii la „Victimele de la Lonea, printre vinovati

 • 9 aprilie 2012 la 18:55
  Permalink

  dor nu o sa-i puneti sa plateasca pe ing sef el-mec sau pe ing sef ssm ca ei nu au vina ,ca ei au luat toate masurile necesare :……..important e sa iasa banul si tot timpul pe primul loc e interesul personal .

 • 9 aprilie 2012 la 20:05
  Permalink

  Bai fraierilor de „inculpati” vorbiti si nu taceti.Spuneti cu ce lucrati ,ce echipamente aveti,cand a-ti primit ultima surebelnita si banda de izolat,ca de aparate de masura ce sa mai spuneti.Spuneti cum va freaca cei de la CNH cu controalele dar de ajutat nu va ajuta cu nimic.Spuneti cum va „reguleaza” sefii ,de la suprafata ,cu telefoanele sa porniti utilajele si nu va lasa sa iesiti din mina pana cand nu rezolvati problema.Daca taceti va meritati soarta,si nu se prevede a fii una roz.

 • 10 aprilie 2012 la 11:05
  Permalink

  A APARUT MADAM ILEANA SI A STABILIT EA TOT…..SI CA DE OBICEI EA NA RE NICI O VINA…

 • 10 aprilie 2012 la 15:28
  Permalink

  S-au dus dracului toate normele de protectia muncii in minerit si lucrati cu curentul electric in mine grizutoase mai rau ca in constructii! cine te poate obliga sa nu respecti normele elementare de protectia muncii. din cate stiu aparatele au un sistem de blocare care impiedica lucrul sub tensiune in minele grizutoase. LUCRUL SUB TENSIUNE SE POATE FACE NUMAI CU PROGRAM DE LUCRU APROBAT SINUCIGASILOR!

Comentariile sunt închise.