Verdictul în dosarul tragediei de la Uricani, amânat pânã luna viitoare

Judecãtorul a cerut încã un termen pentru a putea ajunge la o solutie în dosarul tragediei din 2011 de la EM Uricani, când cinci ortaci au fost secerati de o explozie.
Este ultimul rãgaz pe care l-a mai putut cere magistratul care a judecat dosarul complex care priveste tragedia minierã. Astfel, pe data de 5 iunie a.c. ar urma sã se pronunte cu privire la vinovãtia sau nevinovãtia inculpatilor. Dosarul exploziei de la Uricani se aflã pe rolul Judecãtoriei Petrosani încã din anul 2012, iar patru sefi ai minei, Aurelian Ciucã, Lucian Butari, Florin Moga si Florinel Moldovan au fost trimisi în judecatã pentru ucidere din culpã si nerespectarea nomelor de sãnãtate si securitate în muncã. În explozie si-au pierdut viata cinci ortaci. Raportul ITM întocmit în cazul exploziei de la mina Uricani a arãtat cã au fost înregistrate nu mai putin de 26 de  abateri de la normele de protectia muncii.
În ceea ce priveste vinovãtia, raportul ITM a arãtat cã aceasta nu apartine victimelor. Decizia Judecãtoriei Petrosani nu va fi una definitivã iar eventualele condamnãri vor putea fi atacate la Curtea de Apel Alba Iulia de pãrtile nemultumite de decizia magistratilor instantei de fond.
Maximilian Gânju