Vasile Jurca: “Nu o sã accept ca Petrila sã moarã!”

Primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, cere implicarea Ministerului Energiei, dar si a premierului Florin Tudose în ceea ce priveste închiderea minei Lonea.  Autoritãtile locale de la Petrila organizeazã o întâlnire în cadrul cãreia vor dezbate “Planul de încetare a activitãtii EM Lonea”.

Actiunea va avea loc astãzi (joi-n.r.), 10 august, la sediul Casei de Culturã Ladislau Schmitd din localitate, începând cu ora 14:00. La eveniment sunt asteptati sã participe consilierii locali, si nu numai.  “Am primit o adresã de la Mina Lonea prin care ne invitã la o dezbatere publicã pe marginea închiderii minei Lonea. Întâlnirea va avea loc mâine (joi-n.r.) la ora 14:00 si sunt asteptati sã participe oameni de afaceri, cetãteni, consilieri locali si toti cei care sunt interesati de soarta orasului Petrila. Va fi o dezbatere publicã, asa cum este normal sã fie”, a declarat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila. Autoritãtile locale de la Petrila sunt interesate de modul în care se va închide si ultima unitate minierã de pe raza localitãtii.

“Mã intereseazã cum se va închide mina Lonea. Vom face o adresã la Ministerul Energiei prin care le vom solicita solutii pentru a pune altceva în locul minei. Nu e normal sã închizi o minã si sã nu vii cu solutii în schimb. Voi insista si voi fi vocal, o sã ajung si la premier. Nu o sã accept ca Petrila sã moarã!”, a mai spus sursa citatã. La fel ca în cazul minei Petrila, si în ceea ce priveste exploatarea minierã Lonea, autoritãtile au în vedere salvarea unor clãdiri. Mina Lonea este inclusã în programul de închidere care vizeazã Complexul Energetic Hunedoara. Închiderea exploatãrii miniere este prognozatã pentru anul 2018.

Monika BACIU

5 comentarii la „Vasile Jurca: “Nu o sã accept ca Petrila sã moarã!”

 • 9 august 2017 la 21:21
  Permalink

  maninca cacat electoral ….el si alti imputiti din gasca psd au inchis petrila si vor inchide si lonea ….bobar incaseaza miliarde sa inchida mineritul iar marionetele numite politiccenuse, simion,zamfir,duma sau rascolean au distru tot in mineritul din lonea si petrila

 • 10 august 2017 la 00:54
  Permalink

  Sa nu te lasi Vasilica , tot ca la mina Petrila sa faci ca a iesit tare misto.
  Oare Bobar mai poate sa o ” inghita” si pe mina Lonea?
  Nu crapa oare cat baga in el de la inchideri de mina?
  Cred ca mananca carbune ca e bun la digestie dar cand n -o mai fi carbune ce mai mananca frate?
  Sa nu lasi Vasilica sa i fie foame ca i bai mare.
  Sa pastrati la mina Putul cu Scip nou ca o sa se joace nepoteii lui Zamfir pe langa el ca si asa nu l ati folosit deloc.
  Sa se numeasca Putul lui Zamfir , ca la Lupeni Carolina , Ileana …
  Sa nu accepti Vasilica sa inchida Tudose mina ca avetiv acolo oameni capabili care o inchid ei si fara ajutorul de la guvern, doar cat sa mai bea cafeaua pensionabili ca s au saturat si ei de atata stres.
  Minerii sa i lasati sa plece ca o sa aduci oameni de la prim?rie la front ca ai acolo cateva brigazi bune dar sa lasati pensionabilii in pace ca ei au salariul mai bun si implicit impozitul si taxele vor fi mai mari.
  Fi profesionist, ce naiba ai invatat de la Al Batran care era cat pe ce sa l depaseasca pe Stefan cel Mare la numar de ani de domnie.
  Sa nu te lasi Vasilica…
  Sa nu uiti Darie…

 • 10 august 2017 la 08:10
  Permalink

  sa nu te lasi primare ia l pe buhaila pardon buhaescu si mereti in balconul camerei si urlati cat va tin plamanii exact ca in decembrie pana va scoate el supremo cu mascatii sa nu te lasi primare

 • 10 august 2017 la 18:04
  Permalink

  vasilica,e foarte simplu: mina este rentabila si nu se inchide sau mina nu rste rentabila si se inchide. ce ii tot dai cu orasul care moare etc. puneti mana pe munca, hotilor!

 • 10 august 2017 la 21:48
  Permalink

  VASILICA GUNOIULE AI UITAT CIND AI INTRAT IN MINA LONEA SI PENTRU CA URMA CAMPANIA DADEAI IN SCRIS CA NU SE INCHIDE TU SI GUNOIUL DE LA CAR APOI ATI NUMIT NUMAI TIMPITI IN FRUNTE CU ZAMFIR ,DUMA SI RASCOLEAN SI S A DUS DRACU MINA….A MAI VENIT SI SLUGA SINDICALA CENUSE SI GATA…..

Comentariile sunt închise.