[ Vandalism: Au distrus o stație din Straja, pentru cablurile electrice ]

S tația de la cota 1868 din Straja a fost vandalizată săptămâna trecută de hoții care au distrus toată încăperea și au furat cablurile, pentru a recupera, cel mai probabil, cuprul. Autoritățile locale spun că totul s-a petrecut într-un interval scurt de timp și, ca urmare au anunțat poliția.

Clădirea care adăpostea pupitrul de comandă din Vârful Straja, pentru telescaunul aflat la cea mai înaltă cotă, a fost efectiv distrusă. Podeaua a fost ruptă, iar panourile de control pur și simplu smulse din pereți. Sub podea, cei care nici măcar nu au fost afectați de frigul din munte, au găsit ceea ce căutau, adică mai multe cabluri pe care le-au furat, iar primarul spune că încă nici nu știe cât de mare este paguba. „Nu am făcut încă evaluarea, pentru că va veni un echipaj din Austria care se ocupă de așa ceva și urmează să facem și noi o analiză. S-au tăiat acolo firele până să ajungă să ia cablurile. Noi am avut pază și s-a întâmplat totul în 5 sau 6 ore, cât a lipsit paznicul care nu are punct fix”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Telescaunul acesta a fost montat în februarie 2019, cu scopul de a ajunge până sus pe creastă, undeva deasupra norilor, la cota 1868, pe Vârful Straja, iar autoritățile speră să identifice cât mai repede hoții. „Este un moment delicat. Noi am făcut sesizări către poliția națională și cel care se ocupă cu domeniul schiabil a fost acolo cu poliția și au luat amprente. Sperăm să îi identifice cât mai repede pe cei care făcut așa ceva și să luăm măsurile ce se impun”, a mai completat primarul din Lupeni.
Telescaunul aparține de primăria din Lupeni și primarul Lucian Resmeriță spune că este una dintre cele mai importate investiții, de unde poate fi admirat tot domeniul schiabil, el fâcând legătura chiar și spre pârtiile ce duc spre Pasul Vîlcan.
Diana Mitrache