Valea Jiului “moare” din cauza lucrãrilor din defileu

Mai multi oameni de afaceri din Valea Jiului se plâng acum cã lucrãrile din Defileul Jiului le afecteazã activitatea. De la transportatori la afaceristi în turism si lanturi de magazine, cu totii stau cu ochii pe programul de circulatie impus de constructori, fãrã sã fi fost mãcar consultati asa cum se asteptau.

Turistii nu mai vin pe aici, tranzitul prin Valea Jiului este nul, iar aprovizionareazilnicã tine cont de faptul cã zona e închisã. Toate acestea îi afecteazã pe locuitorii din zonã, dar si pe oamenii de afaceri deopotrivã, iar Valea Jiului este ca si izolatã în mijlocul sãptãmânii si asa va fi pânã la iarnã. Asta îi nemultumeste pe toti cei care au afaceri în zonã si care cred cã ar fi trebuit sã fie convocati si întrebati cum ar trebui sã se desfãsoare lucrãrile. „Eu am o fabricã de ciment la Târgu Jiu. Nu pot face deloc aprovizionarea si, în plus, pentru cã tranzitul între Hunedoara si sudul tãrii este închis, nici turistii nu ne mai trec pragul. Suntem izolati si nimeni nu4-1

ne-a întrebat dacã avem vreun cuvânt de spus. Mã tem de ce e mai rãu si cum as putea sã le spun celor cu care muncesc cã nu putem avea de lucru cã nu mai trece nimeni pe aici? Asta dupã ce lucrez cu acesti oameni de 13 ani”, a declarat Emil  Bercea, unul dintre oamenii de afaceri care are si un complex turistic la intrarea în Defileul Jiului si care se teme cã va da faliment. Alti afaceristi cred cã lumea, într-un an de zile, cât dureazã lucrãrile, se va obisnui sã ocoleascã zona si asa vom rãmâne fãrã minerit, fãrã turism si vom fi pur si simplu izolati. Totul din cauza unor lucrãri care închid circulatia vehiculelor de marti pânã joi între orele 9,00 si 18,00. „Nu înteleg de ce nu au putut lãsa un fir liber. Am fost duminicã în Defileul Jiului si am vãzut doar un excavator si 4 gropi. Pentru atât cred cã s-ar fi putut sã circulãm 4-2pe un singur fir. Mã întreb de ce nu lucreazã noaptea ca în alte tãri”, spune un alt om de afaceri. Nici cei care asteaptã masinile de aprovizionare nu o duc mai bine, la fel ca si cei care presteazã servicii în domeniul transportului de persoane.

Autocarele si-au modificat orarele, iar cei care trebuie sã ajungã dinspre Petrosani spre sudul tãrii aleg trenul sau pleacã cu o zi înainte. Autoritãtile locale recunosc cã e o problemã si cã ea afecteazã viata din Valea Jiului. Singurul care a reactionat, însã, este primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care si are în custodie portiunea din Defileul Jiului ce apartine de judetul Hunedoara. „În cel mai scurt timp, o sã iau legãtura cu firma care a câstigat licitatia si care efectueazã acum lucrãri, pentru cã sunt constient cã lucrãrile vor dura vreo 3 ani. Nu putem lãsa asa si vom cãuta o solutie care sã nu ne afecteze atât de tare”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Diana MITRACHE

Advertisements

2 comentarii la „Valea Jiului “moare” din cauza lucrãrilor din defileu

  • 4 iulie 2013 la 07:25
    Permalink

    Extraordinar, bietii”afaceristi”, chiar le pling de mila, pffff……..hai sa fim seriosi, aprovizionarea se poate face asa cum este stabilitacum , chiar si pe ruta ocolitoare, turistii pot veni linistiti de vineri pina luni cind e deschis defileul, ce va tot miorlaiti? si aceste lucrari trebuie facute in anumite conditi nu fusareala cum probabil sinteti invatati numai sa luati bani nu sa si oferiti calitate….de unde pina unde trebuie sa fiti intrebati daca e voie sa se repare defileul???????? cine va credeti????? e o lucrare de interes national, nu particulara, oriunde in alte state se lucreaza si nu se cere aprobarea asa zisilor „afaceristi” locali……….dar am uitat ca traim in Romania unde interesul personal e mai presus de orice.

  • 4 iulie 2013 la 08:15
    Permalink

    Nu mai vorbiti prosti,lasati firma sa-si faca treaba,defileul arata jalnic si nu sa mai facut nici o lucrare de amploare niciodata,programul de lucru este foarte lejer,puteti circula noaptea ptr. aprovizionare,asa zisi afaceristi locali sa-si vada de treaba ca nu fac nimic ptr. valea Jiului lucram pe salarii mizere,sper ca lucrarea sa fie terminata la timp!!!

Comentariile sunt închise.