Valea Jiului meritã mai mult decât un senator penal

Haralambie Vochitoiu, candidatul PP-DD care viseazã sã ajungã senator încearcã sã-i prosteascã pe locuitorii din Valea Jiului cu tot felul de minciuni electorale, interesat fiind sã dobândeascã imunitate parlamentarã.

Nu îl intereseazã de oamenii din Valea Jiului, cu atât mai putin cum o duc ei, dacã au un loc de muncã sau ce mânca.

Vochitoiu este interesat doar de propria sa persoanã, sã se punã la adãpost de bratul justitiei. În fapt, organele de cercetare penalã au finalizat un dosar ce îl vizeazã pe Vochitoiu, în care au fost audiati sute de martori. Dosarul urmeazã sã ajungã pe masa procurorilor DNA deoarece prejudiciul este de câteva milioane de euro.

Se asteaptã doar finalizarea campaniei electorale, pentru a nu se interpreta cã ar fi vreo rãfuialã politicã, dupã ce l-a acest dosar au lucrat niste profesionisti.  Pentru Valea Jiului si  implicit pentru fiecare dintre noi, cei care trãim în Valea Jiului, ar fi o grea loviturã ca încã un demnitar de la noi sã ajungã în fata  justitiei pentru înselãciune, fals samd. Iar Vochitoiu, nu este la prima întâlnire cu organele de urmãrire penalã, el are la activ numeroase dosare penale finalizate cu sanctiuni.

Iatã dovezile:

1.Prin Ordonanta 18/P/2001 a Parchetului Petrosani, în baza art.215 Cod Penal, numitul Vochitoiu Haralambie a fost amendat cu suma de 300.000 lei, pentru complicitate la înselãciune, dupã ce în cursul anului 2000, conducerea exploatãrii miniere Petrila a sesizat Politia Petrila cu privire la existenta unui grup infractional care se ocupa cu traficul biletelor de odihnã.

2. Prin Ordonanta 88/P/2002 a Parchetului Petrosani în baza art.85, alin.2, Cod rutier, numitul Vochitoiu Haralambie a primit amendã pentru conducerea pe drumurile publice a unui automobil cu numãr fals si amenzi la bugetul local, dar si de circulatie emise la data de 14.01.2011, conform unei înstiintãri transmise de Serviciul Impozite si Taxe Locale;

3. Prin Ordonanta 686/P/2003 a Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara, în baza art.288 si 291 Cod Penal, numitul Vochitoiu Haralambie a fost amendat pentru fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals si s-a ales cu dosar penal pentru sãvârsirea acestor infractiuni.

Acest personaj  dupã cum se vede a avut dintotdeauna probleme în domeniile unde a activat, iar în politicã a fost un perdant.

Cum ar fi ca, dacã prin absurd, Vochitoiu de la PP-DD s-ar trezi în Senat, într-un Guvern majoritar USL. Un senator luat în vizor de procurorii DNA chiar de la începutul mandatului. Ce viitor ar avea Valea Jiului? Usor ni-l putem imagina pe Vochitoiu undeva ascuns pe un fotoliu în spatele Senatului precum un sobolan speriat. Cu sigurantã Valea Jiului meritã mai mult decât un senator penal!!!

Marius MITRACHE