Aproximativ 600 de copii cu dizabilități din zona Văii Jiului vor fi cuprinși într-un proiect, prin care vor urma activități educative și recreative, de cățărare pe pereți special amenajați. Ei vor beneficia de sesiuni de escaladă terapeutică, ateliere sportive și ateliere de viață independentă.
Toți acești copii pot fi îndrumați, prin sport, să-și crească stima de sine, să învețe bucuria succesului, să devină mai disciplinați și mai motivați, spun organizatorii, care sunt membri ai Asociației „În stare de bine”.
„Priză cu priză, ducem Valea Jiului la înălțime și dăm o șansă copiilor defavorizați. Escalada terapeutică ne-a demonstrat, încă din 2014,că este o metodă minunată și unică de terapie, ce antrenează forța, atenția și capacitatea de a găsi soluții. Adică acele abilități fizice și mentale necesare copiilor cu nevoi speciale, care vor și pot să trăiască independent”, spun reprezentanții Climb Again, cei care se vor ocupa de escaladă.
Prin proiectul “Valea Jiului la înălțime”, organizatorii spun că fac primii pași din visul de a extinde misiunea Climb Again și mai mult la nivel național către copii și tineri cu dizabilități, dar și copii și tineri din medii defavorizate.
Cu acest prilej va fi promovat sportul ca instrument de dezvoltare personală în rândul elevilor prin organizarea a șase evenimente sportive de o zi cu Turnul mobil de escaladă pentru 600 de copii din localitățile Petroșani, Petrila, Vulcan, Aninoasa, Lupeni, Uricani.
“Valea Jiului la înălțime” este un proiect ce se desfășoară în perioada august 2024 – aprilie 2025, derulat de Asociația Club Sportiv Climb Again și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Diana Mitrache