Vagonetarul decedat la mina Vulcan era apt medical

Un bãrbat de 48 de ani de la Vulcan a murit în timpul serviciului, marti seara si, cel mai probabil, a fãcut infarct. Totusi, inspectorii de muncã spun cã, din dosarul sãu reiese cã nu avea probleme medicale si nici nu fãcea efort în momentul în care s-a simtit rãu.

Tocmai de aceea, singurii care vor elucida misterul mortii vagonetarului sunt medicii legisti. „La primele verificãri, din punct de vedere al securitãtii si sãnãtãtii în muncã, la momentul producerii evenimentului, omul nu presta nicio activitate si astepta sã porneascã fluxul. O sã vedem ce a fãcut înainte, dacã a fost suprasolicitat. Din dosarul medical rezultã cã putea sã facã efort, sã ridice sarcini pânã la 45 kg, era apt sã fie vagonetar pentru subteran. E posibil sã fie din cauze naturale”, spune Ileana Bodea, sefa SSM din ITM.

Stresul si grija zilei de mâine îsi pun mereu amprenta asupra sãnãtãtii angajatilor de la unitãtile mineire si tot mai multi anagajati în minerit spun cã fac pusee de tensiune pe acest fond. Minerul vagonetar de la Vulcan, însã, nu a prezentat niciun simptom, iar legistii urmeazã sã se pronunte cu privire la cauza mortii acestuia.

Diana Mitrache

Advertisements