Un urs a avut o reacţie haioasă. Ursul s-a speriat de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina.
În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate. ”Urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având simţul olfactiv extrem de dezvoltat. Urşii au fose nazale mari şi mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului”, spun cei de la Romsilva.
Pădurile din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina asigură faunei bogată toate condiţiile de hrană, adăpost şi linişte. Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul ţării, pe raza judeţului Hunedoara, în zona Munţilor Şureanu.
Cosmin BACIU