Din toamnă, la Universitatea din Petroșani, va funcționa un colegiu de asistente medicale. Medici, profesori, ori asistenți vor preda aici și conducerea universității a acreditat noua structură postliceală. Tinerii se pot califica, fără taxe de școlarizare, în limita locurilor, într-o meserie cerută pe piața muncii și la noi și în străinătate. Sunt studii postliceale și durează 3 ani.
„Am obținut acreditarea de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Am apărut pe tabel că suntem acreditați și acum suntem în etapa în care putem da drumul, din toamnă, la această specializare”, declară prof univ dr ing. Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Și sălile de clasă, vestiarele și laboratoarele sunt deja pregătite pentru viitorii cursanți.
„Totul este profesional de înaltă calitate. Avem pat de spital, un videoproiector, manechine, absolut tot ce trebuie pentru a urma cursurile la cel mai înalt nivel. Avem încheiate acorduri cu medici de la Spitalul din Petroșani și Lupeni. Medicii au studii de specialitate pentru a preda. Viitorii asistenți medicali vor fi foarte bine pregătiți. Avem și un acord cu Spitalul de Urgență din Petroșani, unde vor face practica sub îndrumarea cadrelor medicale de acolo”, afirmă lector univ dr. Mihaela Tomescu, Director Colegiul Pentru Învățământul Terțiar non-universitar.
Se pot înscrie la aceste cursuri absolvenții de liceu, cu sau fără examenul de Bacalaureat promovat. În plus, cei de aici spun că există deja o solicitare în curs de aprobare și că asistentele, sau asistenții medicali care vor urma cursurile la Universitatea din Petroșani nu vor plăti taxe.
„Având în vedere că în Valea Jiului sunt foarte mulți tineri care poate că nu își găsesc locul și nu au nici un buget consistent, aici învățământul este fără niciun fel de taxă. Nu avem taxă de înscriere, de înmatriculare, de școlarizare, doar un concurs de dosare. Media de admitere este media de absolvire a liceului”, mai spune Mihaela Tomescu.
Diana Mitrache