Universitatea din Petroșani atractivă pe piața muncii

Instituția de învățământ superior de la Petroșani continuă să investească în ceea ce privește crșterea nivelului educațional. Pentru ca universitatea să aibă cât mai mulți studenți, se fac eforturi continue în ceea ce privește dotarea cu aparatură de ultimă generație în sălile de curs și laboratoare, creșterea nivelului de confort în cămine și la cantină.

”Încercăm să arătăm viitorilor studenți că avem nu numai cadre didactice bine pregătite ci și o bază material într-o continuă modernizare. Este perioada când deja au fost aduse pe un Program Operațional Regional o serie de standuri de laborator moderne, o serie de aparate noi, calculatoare, table digitale pentru a dota aceste săli. Am semnat contractul de digitalizare al universității și urmează acum să începem achiziția de aparatură software și tot ceea ce este necesar pentru cele 15 amfiteatre pe care le modernizăm și pentru cele 11 laboratoare. Toate aceste lucruri vin în a arăta viitorilor studenți că la noi se face un învățământ de caliate, un învățământ care după absolvire le oferă șansa de a fi angajați ca specialiști oriunde în țară sau peste hotare. Avem studenți pasionați în special la masterat și doctorat, de robotică, de mediu, de folosirea unor
software-uri pentru rezolvarea unor probleme inginerești. Avem studenți care, așa cum se văd și în ședințele naționale studențești, caută și reușesc să aducă inovare în domeniile pe care sunt specializați. pe lângă toate aceste lucruri mai trebuie să amintim și condițiile foarte bune din căminele studențești, masa la cantină care este foarte bună și diversificată, posibilitatea de a utilize baza sportivă și un campus din ce în ce mai atractiv. Toate aceste lucruri sunt atuuri cu care mergem pentru a atrage viitori studenți. noi mai rămânem cu o specializare de inginerie minieră care este una de tradiție și care nu înseamnă doar cărbunele din Valea Jiului ci și cărbunele din Gorj, sarea și multe alte minereuri care sunt la mare căutare în zilele noastre. În
ultima perioadă este o cerere foarte mari de ingineri minieri pentru că în ultima vreme inclusiv fabricile de ciment au nevoie de astfel de specialiști. Mai avem și topografi minieri care sunt foarte căutați. Pe lângă toate acestea avem 22 de specializări la licență, 22 de specializări la masterat și patru domenii de doctorat. Avem o paletă largă pentru toți cei care doresc să vină la noi la universitate”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității de la Petroșani.
Universitatea din Petroșani are o tradiție de 75 de ani în ceea ce privește pregătirea de specialiști în învățământul superior iar acest lucru se vede de la an la an.
Monika BACIU