Universitatea din Petroșani așteaptă bugetul

Universitatea din Petroșani așteaptă finalizarea bugetului pe anul 2021 pentru a vedea ce sume de bani vor fi repartizate către instituția de învățământ superior. Nevoi sunt multe dar rectorul de la Petroșani este încrezător și spune că dacă va mai fi nevoie v-a mai solicita fonduri suplimentate pe parcurs.
”Pentru moment primim 1/12 din bugetul pe anul trecut. Ca atare ne putem achita cheltuielile salariale și utilitățile și mici cheltuieli pe care le avem de făcut. Sperăm ca bugetul să fie unul mai mare pentru că au început unele cheltuieli să fie mai mari. Am dori dacă se poate mai mulți bani pentru investiții și dezvoltare. Dacă nu, să ni se aprobe mai târziu deblocarea din sold a unor sume de bani pentru cheltuielile care apar, dar și pentru creșterea burselor, reparațiile la cămine și investiții în spațiile de învățământ și baza sportivă”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
În ultima perioadă de timp cheltuielile cu utilitățile de universitatea din Petroșani au crescut pentru că temperaturile au fost destul de scăzute iar facturile au fost mai mari față de alți ani.
Cosmin BACIU

Advertisements