Terapie cu animale. De ceva timp, la Vulcan functioneazã un centru de echitatie. Acesta si-a lãrgit însã paleta de activitãti, aici fiind realizatã o micro-fermã.
Tinerii care au pus bazele acestei asociatii, Parco Cavalli vin în sprijinul copiilor cu dizabilitãti, si nu numai, printr-o largã paletã de activitãti. Copiii pot face terapia cu cai, dar si cu alte animale, precum mãgãrusi, câini sau chiar pãsãri. “Am primit un mãgãrus de rasã, o pisicã comunã, un câine lup alb, avem doi pãuni, 10 porumbei, 7 gãinuse americane, doi miei, douã cãprite, trei purcei. Avem o mini-fermã de animale. Folosim toate animalele la terapie. Vrem sã introducem zooterapia cu cãtelusi si diferite animale. Cu orice animal, si cu pãsãrile se poate face terapie. Atâta timp cât le hrãnesc si de lau de mâncare este o simplã terapie, îi responsabilizeazã, îi echilibreazã caracterul”, a declarat Florin Petrisor Vrabie, presedintele ONG-ului.
Fondatorul asociatiei ne explicã cu ce îi ajutã pe copii aceastã terapie.
“Aceastã terapie este beneficã pentru orice copil. Îl ajutã în sensul în care ei îsi dezvoltã abilitãtile, pot socializa, îi echilibreazã corporal, îi face mai încrezãtori în ei”, a mai subliniat sursa citatã. Mai mult decât atât, pe data de 1 iunie, de Ziua Internationalã a Copilului, intrarea va fi gratuitã pentru toti copiii. “De 1 iunie, Asociatia Parco Cavalli le va oferi ore de echitatie gratuite si mai multe surprize. Invitatii nostri îi vor bucura cu anumite momente artistice”, a mai spus Florin Vrabie.
Terapia cu animale ca finalitate dezvoltarea capacitãtilor emotionale ale persoanelor cu dizabilitãti si integrarea socialã. Unele cercetãri au demonstrat cã persoanele care manifestã afectiune fatã de câini si pisici dovedesc aceeasi afectiune fatã de semenii lor.
Monika BACIU