Unde vor susține viitorii dascăli examenul de titularizare?

D ouă centre de examinare pentru candidații care susțin examenul de titularizare au fost stabilite de ISJ Hunedoara. Lista finală a posturilor pentru Titularizare 2023 a fost publicată de Ministerul Educației. Înscrierea la concurs s-a finalizat încă de săptămâna trecută. Spre deosebire de anul trecut, la dosarul de înscriere a fost introdusă declarația privind postul didactic de predare ocupat în etapele anterioare ale mobilității.

”Urmare a hotărârii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Școlar Judetean Hunedoara, aprobată in sedinta din data de 23.05.2023, va informam ca au fost stabilite cele dou centre in care se va organiza proba scrisa din cadrul concursului national de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar pentru anul scolar 2023-2024, dupa cum urmeaza: Centrul de concurs nr.1 LIceul Tehnologic Grigore Moisil Deva și Centrul de concurs nr.2 LIceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva”, arată ISJ Hunedoara.
Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Monika BACIU