Social

Un veteran din Gorj si-a donat economiile unui sãrman din Petrosani

Un bãtrân de 90 de ani din Târgu Jiu a luat trenul si a venit încãrcat de cadouri pentru un bãrbat sãrman, despre care a aflat citind presa din Valea Jiului.  L-a impresionat faptul cã Gavrilã Vlad e invalid, dar munceste mai mult  ca unul care are douã picioare si asa s-a decis sã vinã la Petrosani. S-a urcat în primul tren si, la prima orã, a venit sã îl viziteze pe cel a cãrui poveste l-a impresionat enorm. Vorbim despre Nicolae Bâzu, un veteran de rãzboi, membru al Uniunii Scriitorilor, dupã cum spun el, care l-a vizitat pe omul nostru la spital. Acolo l-a gãsit, internat în urma unui puseu de tensiune.

„M-a mânat încoace modul de viatã al acestui om si modul în care si pãrintele Ciprian l-a descoperit. Eu sunt un bãtrân, dar apreciez omenia. Am venit sã îi aduc un cadou, sã îi dau niste bani, haine. Îi dau 1.000 de lei, ca sã se pregãteascã de iarna ce urmeazã”, a spus Nicolae Bâzu, veteran de rãzboi din Târgu Jiu. Bãtrânul, care este plin de viatã si care spune cã este iubit de Dumnezeu, a decis sã facã acest gest din tot sufletul, el fiind primul care l-a vizitat si la spital, acolo unde omul este internat acum.  „Ai nevoie de banii de la mine sã te pregãtesti de iarnã. Îmi face plãcere sã stiu cã la iarnã, cineva se încãlzeste cu ce am oferit eu”, i-a spus Nicolae Bâzu, bãtrânului invalid, care, cu lacrimi în ochi, abia a primit cadoul. Nicolae Bâzu i-a vizitat, împreunã cu pãrintele Ciprrian, casa bietului invalid si a fost extrem  de încântat de ce a vãzut acolo. Toate erau în ordine, chiar dacã bãtrânul se sprijinã în cârje, cu un singur picior, însã, nimic nu lasã sã se vadã asta. „Eu am vrut sã fac tot ce este posibil sã dovedesc omenie. Cã în zilele noastre, foarte greu sunt oameni ce vor sã facã fapte bune. Ca  veteran si ca om, spun cã vremurile de acum sunt îndoielnice si astfel de oameni trebuie sã îi ajutãm. Pentru acest om am venit. Vreau sã îl felicit pentru modul lui de viatã. Sunt impresionat de ce face, desi este într-un picior si cârje, chinuit”, mai spune bãtrânul. Cazul bãtrânului din Petrosani, care nu are un picior, dar munceste de dimineatã pânã seara, când se odihneste într-o colibã sãrãcãcioasã, fãrã curent si izolat de lume,  i-a impresionat pe multi dintre cititorii nostri.  Si administratia localã a decis sã îl ajute si  primarul Tiberiu Iacob Ridzi a promis cã face toate demersurile ca sã îl branseze la curent.
Diana Mitrache

One thought on “Un veteran din Gorj si-a donat economiile unui sãrman din Petrosani

  • na poftim exemplu de omenie si modestie ia exemplu supermenegerul avram fara laude fara preoti fara presa daca faci un lucru bun

Comentariile sunt închise.