Un singur detinut liberat în Hunedoara

De la Penitenciarul Bârcea Mare, gratie noilor reglementãri, un singur detinut a reusit sã îsi obtinã  liberarea mai devreme. Potrivit celor din sistemul detentie, însã, mai sunt si altii în evaluare si ar putea sã plece mai devreme din puscãrie.
„În urma analizei fãcute, avem un detinut care urmeazã a se libera si alti 105 care intrã în comisia de liberare conditionatã, în momentul în care aceasta se va întâlni. De regulã, aceasta se întâlneste martea si în functie de rezultatul stabilit de comisie, se va propune cine este pentru liberare si cine nu”, a spus Florin Berar, purtãtor  de cuvânt Penitenciarul Bârcea Mare.
Odatã cu intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, multi  detinuti vor putea solicita liberare conditionatã, iar joi, 19 octombrie 2017, a fost prima zi în care au început liberãrile în penitenciare. Este vorba despre Legea 169/2017, potrivit cãreia, la 30 de zile executate în penitenciar în conditii necorespunzãtoare, detinutii vor beneficia de sase zile considerate executate. Ministerul Justitiei lucreazã si la un proiect de lege privind executarea unor pedepse în regim de supraveghere electronicã, dar este asteptatã si legea gratierii care se aflã în  dezbatere la Parlament.
Diana Mitrache

Advertisements