Un parlamentar gorjean cere constituirea unui grup interministerial pentru realizarea mixului energetic

 

Senatorul Scarlat Iriza cere premierului României, Viorica Dãncilã, sã constituie un grup de lucru care sã analizeze posibilitatea realizãrii mixului energetic.
Parlamentarul sustine cã în fiecare campanie electoralã acesta a fost un subiect intens discutat, însã s-a rãmas la stadiul de vorbe.
“În fiecare dintre campaniile electorale din ultimii 10 ani, toti politicienii de la toate partidele au promis realizarea mixului energetic, ca unicã solutie de asigurare a stabilitãtii, sigurantei  si continuitãtii în functionare a Sistemului Energetic National. Tocmai s-a încheiat încã o  campanie electoralã, în care s-a promis acelasi lucru. Eu cred cã trebuie sã si începem sã facem ceva concret, în directia implementãrii efective a mixului energetic, într-o primã fazã între energia  electricã produsã din cãrbune si energia electricã produsã în centralele hidroelectrice. Actualul status-quo nu face decât sã adânceascã practicile neconcurentiale si dezechilibrele existente la nivelul Sistemului Energetic National. Pentru a se evita o asmenea situatie, consider cã este necesarã constituirea în regim de urgentã a unui grup de lucru interministerial, care sã demareze implementarea mixului energetic între energia electricã produsã din cãrbune si energia electricã produsã în centralele hidroelectrice”, aratã parlamentarul gorjean.
De cealaltã parte, Ministerul Energiei aratã cã România are tot ce e necesar pentru realizarea mixului energetic.
“Prin implementarea obiectivelor Strategiei Energetice, sistemul energetic national va fi mai  puternic, mai sigur si mai stabil. Avem resursele energetice necesare, avem un mix energetic echilibrat si diversificat si avem determinarea de a  face din România un furnizor de securitate energeticã în  regiune”, aratã un  document al Ministerului Energiei.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Un parlamentar gorjean cere constituirea unui grup interministerial pentru realizarea mixului energetic

  • 25 iunie 2019 la 00:00
    Permalink

    termocentralele trebuie trecute urgent pe gaz dar pana atunci inchise

Comentariile sunt închise.