Un campion se antrenează pe malul Jiului, dar nu are sanie pentru Jocurile Olimpice

U n tânăr, elev la liceul din Petrila, face parte din lotul României la Jocurile Olimpice pentru Tineret, dar, performanța lui ar putea să piară, pentru că antrenamentele lui pe malul Jiului sunt pe o sanie lipită cu scotch, veche de 20 de ani. Ne cere
ajutor, pentru că o sanie nouă, care costă peste 7.000 de euro și, între două turnee, de unde se întoarce mereu campion, a cerut sprijin comunității.

Kevin Alecsa spune că se antrenează de peste 8 ani și că visul lui e să devină tot mai bun. Nu se plânge că antrenamentul lui e pe malul Jiului, pe un teren amenajat de primăria Petrila ca pistă de biciclete, ori că iarna, antrenoarea lui și tatăl sunt cei care îngheață pârtia, dar sania nu îl ajută. E lipită cu scotch și veche de peste 20 de ani.
„Am început să fac pilotaj pentru sanie, pentru pârtii normale. Normal, avem o pistă de starturi la Petroșani, dar acolo nu fac și coborâre. La Petrila, mai fac și coborâre și pot să pilotez. Am ajuns în lotul național de sanie și mergem în 2024 la Jocurile Olimpice, dar eu zic că am rezultate bune, însă sania nu mă ajută”, spune Kevin Alecsa, sportiv CSS Petroșani.
Kevin îi zice pârtie la panta pe care se dă cu sania lui veche, iar antrenoarea lui vorbește, la rândul ei, de performanța acestui copil, una notabilă, dar care e mult împiedicată de sania veche.
„Performanțe a avut multe la nivel de junoiri. Acum a crescut, nevoile sunt mai mari, participă cu lotul la pregătire și calificare pentru Jocurile Olimpice de tineret. Avem nevoie de o sanie. Cu asta nu poate să facă performanță. Performanța lui, ca atlet, dă randament, dar nu avem cu ce. Sanie e de la primii sportivi înscriși la noi, la Clubul Sportiv, din 2002 – 2004”, a spus Alina Rotaru, antrenoarea lui Kevin la CSS Petroșani.
Tânărul sportiv spune că ar vrea să ajungă la Jocurile Olimpice și că pentru asta are nevoie de susținere. „Sunt singurul care m-am calificat din club, din județ, dar din România, mai sunt 7 sau 8. Ei au săniile personalizate, dar eu o am pe cea de la club. Aș avea nevoie de o sanie, că echipament am primit de la federație. Pentru că acum, când am fost în pregătire, am avut o sanie care m-a încetinit mult”, mai spune Kevin.
Sania lui e foarte veche, abia găsește locuri de antrenament, antrenoarea îl ajută, dar o sanie nouă costă 7.500 de euro. Clubul a strâns o mică parte și, dacă nu găsește banii să își ia sania, probabil că tânărul Kevin va rămânme doar cu perfromanța de a fi în lotul național deocamdată.
Orice donație înseamnă un pas spre Jocurile Olimpice și spre victoria pe care o promite Kevin. ]n mesajul lui, Kevin a scris: „Vă rog să mă ajutați să fac mandră Valea Jiului și România, la Jocurile Olimpice de Tineret din 2024, din Gangwon, Coreea de Sud”.
Donațiile de pot face în
conturile deschise de familia lui.
Donațiile se pot face în conturile:
Cont Banca Transilvania
Beneficiar Alecsa Kevin-Nicolas
IBAN RO65BTRLRONCRT0631445401
Revolut 0770792925
Cont euro
Beneficiar Alecsa Tony-Gabriel
IBAN RO12BTRLEURCRT0569153801
Diana Mitrache