Un bursuc și o căprioară, fac baie pe caniculă, în Defileul Jiului

Canicula le-a făcut pe animalele din pădure să simtă nevoia de a ajunge la apă și camerele amplasate de rangeri în Parcul Național Defileul Jiului au surprins imagini inedite.

Un bursuc se spală de zor în apă, iar căprioarele venite ceva mai târziu,  fac și ele spectacol într-un astfel de ochi de apă, în care s-au răcorit.
Bursucul a găsit o limbă de apă, cel mai probabil rezultată în urma ploilor, și a dat un adevărat spectacol în fața camerelor amplasate în apropiere. Se spală de zor și pare extrem de amuzant, iar filmulețul cu el făcând baia nocturnă a adunat sute de aprecieri pe rețelele de socializare.

Și tot într-o limbă de apă sunt surprinse și niște căprioare, una dintre ele fiind extrem de jucăușă și plesnind apa cu copitele. Se apropie timid, încearcă apa, iar apoi plesnește în jur. Și acest filmuleț a adunat aprecierea celor ce urmăresc site-ul de socializare al rangerilor din Parcul Național Defileul Jiului.
Și, dacă vreți să mergeți în habitatul acestor minunate animale, nu trebuie decât să vă înscrieți în drumețiile pe care rangerii le fac în acest loc. Pe 31 iulie, de Ziua Internațională a Rangerilor, sunteți așteptați pe traseele tematice din Parcul National Defileul Jiului Echipa Administrației Parcului Național Defileul Jiului vă pune la dispoziție 3 trasee tematice pe care vă poate însoți :
1. POVEȘTILE PĂDURII
2. SFINXUL LAINICILOR
3. DEFILEUL JIULUI ȘI COMORILE SALE

Diana Mitrache

Advertisements