Ultimele zile de picnic pe malul apelor

6Vremea frumoasã i-a scos din case pe locuitorii Petrosaniului, care au cãutat fiecare petec de iarbã verde de pe marginea apelor si au încins grãtarele.Iarna lungã, care parcã nu se mai dãdea dusã, i-a pus la grea încercare pe localnicii din Petrosani, pentru care primele zile cu adevãrat cãlduroase au fost o adevãratã binecuvântare.

Sâmbãtã, duminicã sau chiar la începutul unei noi sãptãmâni de lucru, oamenii si-au pus pãturile si grãtarele în masini si au dat fuga pe malul apei pentru primul picnic din acest an. Mititeii, carnea de pui, carnea de porc sau legumele au sfârâit pe grãtarele încinse, iar unii si-au întins deja corturile, unde vor sta mai multe zile pentru a  se bucura de primele zile de primãvarã adevãratã. Petroseneneii aleg sã se recreeze în zona Maleia sau pe Jiet, acolo unde gãsesc un petec de umbrã sau o apã curgãtoare. Numai cã zilele în care picnicurile se pot amenaja nestingherite oriunde sunt cam pe sfârsite, iar edilii anuntã cã, din aceastã varã, regulile vor fi mult mai stricte. „Deocamdatã nu vor fi luate mãsuri la Legea picnicului, pentru cã nu avem spatii special amenajate. O sã amenajãm un astfel de loc special, la Brãdet, iar în rest astfel de activitãti vor fi interzise”, a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã. SAMSUNGPe malurile apelor se vor amplasa indicatoare care vor atentiona asupra interdictiilor legale, iar cine nu respectã legea va fi sanctionat, însã numai dupã ce spatiul special va fi amenajat în zona de agrement Brãdet.

Carmen Cosman

Advertisements

Un comentariu la „Ultimele zile de picnic pe malul apelor

  • 23 aprilie 2013 la 09:15
    Permalink

    Mda, din pacate se duce dracului si marunta placere care mai ramasese… Nu sunt de acord nici cu tonele de gunoi care ramaneau in urma acestor picnicuri, dar nu pot fi de acord nici cu iesirea la gratar in „mod organizat”. Adica, vreau sa spun, merg la iarba verde „sa evadez” din monotonie, sa simt mai putin „parghiile sistemului”, sa am impresia, macar, ca sunt intr-un loc in care nu mi se impun reguli. Bineinteles constientizarea cetateanului, in ceea ce priveste pastrarea curateniei in natura, este o lupta in care suntem implicati cu totii. Personal, am curatat de nenumarate ori locul in care urma sa-mi asez tabara si am constatat ca, in timp, acest lucru a avut rezultate imbucuratoare; cantitatea de gunoi lasat in urma scazuse. Ceea ce vreau sa spun, este faptul ca sunt alte metode de a face omul sa constientizeze necesitatea pastrarii naturii asa cum am gasit-o.
    „Iesirea la gratar” ramasese locul de care, chiar si cei veniti din afara tarii si care se aflau in trecere, se bucurau bucurau. Pentru ei reprezenta o intoarcere in timp, avand in vedere restrictiile impuse de guvernele tarilor din care veneau. De fapt pentru naturalete, Romania, este vizitata. Pana nu demult, erau apreciate si alimentele produse ecologic care, din pacate, au disparut. Deci avem atatea exemple negative ale „dezvoltarii occidentale”, dar cu toate astea le urmam orbeste. Distrugem in continuare totul. Pacat!

Comentariile sunt închise.