Ultimatum pentru cabanierii din Parâng. Fãrã contracte încheiate vor rãmâne fãrã apã

6Cabanierii din Parâng vor rãmâne fãrã apã potabilã dacã nu încheie contract cu Apele Române. Reprezentantii Sistemului Hidrotehnic din Petrosani spun cã pânã în momentul de fatã doar douã structuri de cazare din statiunea montanã Parâng au fãcut demersurile necesare pentru a intra în legalitate. Ceilalti cabanieri care se alimenteazã de la reteaua existentã si nu vor încheia contracte vor rãmâne fãrã apã.

”Am avut mai multe discutii cu cei din Parâng, în mare parte au venit cele douã institutii, si aici mã refer la Clubul sportiv Scolar si ANEFS, ei trebuie sã îsi revizuiascã documentatia pentru a obtine o nouã autorizare. Au în vedere si ceilalti cabanieri dar cu aceastã ocazie trag un semnal de alarmã, cei care nu îsi vor face documentatia pentru perioada urmãtoare risca ca în iarnã sã rãmânã fãrã apã. Cele douã societãti care au venit sã-si reinoaisca autorizatia sunt dispuse sã cedeze o parte din debit si la ceilalti cabanieri. Trebuie sã-si facã documentatia pentru a putea sã-si autorizeze cabanele privind alimentarea cu apã potabilã. Au fost mai multe discutii si cu cei de la primãrie si existã disponibilitate si din partea lor dar trebuie sã existe si din partea cabanierilor ca sã-si facã temele pentru perioada urmãtoare pentru ca sã nu se plângã cã iar vor rãmâne fãrã apã”, a spus Sorin Corici, sef Sistem Hidrotehic Apele Române Valea Jiului.

Pânã acum nu s-au realizat bransamente, desi acestea aveau termen de realizare pânã la finele lunii martie. ”Nu am fãcut bransamente în momentul de fatã, cele douã unitãti îsi reînnoiesc autorizatia si urmeazã sã fie schimbate niste conducte în asa fel încât apometrele sã si le punã la rezervor si nu în cabana astfel tot consumul din Parâng va fi contorizat”, a mai spus sursa citatã.

În urma unor verificãri efectuate în statiunea montanã au fost descoperite mai multe nereguli. Astfel s-a identificat cã mai multe cabane erau racordate ilegal la o retea de alimentare cu apã potabilã, fãrã însã ca proprietarii sã plãteascã costurile aferente serviciilor de care au beneficiat.

Monika BACIU

 

Advertisements