UE ne dã sãpun si detergenti. Ce spun beneficiarii?

Aproape jumãtate dintre cei care beneficiazã de ajutoarele de la Uniunea Europeanã au venit la Petrosani sã îsi ridice produsele de igienã. Si, cei care au fãcut-o sunt acum multumiti de produse.
Sunt oameni din categorii sociale defavorizate si care spun cã acestea nu fac cât alimentele pe care le primeau pânã anul trecut, dar sunt binevenite.
„Sigur cã mã ajutã. Sunt detergenti si sampoane si pot sã vã spun cã am spãlat cu ele si sunt de calitate. Era bine si cu  alimente, dar eu sunt multumitã acum si asa”, a spus una dintre beneficiare, iar o alta venise sã se convingã singurã cã aceste produse sunt de calitate. „Pãi am venit cã am auzit cã lumea refuzã, dar am vãzut aici cã sunt bune si oamenii care le-au folosit spun la fel”, a spus aceasta. De aceastã datã, asa cum spun cei de la Serviciul de Asistentã Socialã, numãrul beneficiarilor este mai mic, iar oamenii primesc aceste produse de igienã si nu se stie dacã alimente de la Uniunea Europeanã vor mai veni. Acest program se desfãsoarã sub sloganul Ajutorarea persoanelor  dezavantajate si, fatã de anii trecuti, primesc doar beneficiarii de venit minim garantat si cei care primesc alocatia de sprijin a familiei. „Am avut, pentru Petrosani, 1.105 pachete în functie de cum am dat listele de beneficiari. S-au distribuit aproximativ 670 de pachete si pot sã spun cã un pachet contine pastã de dinti, periute 5 bucãti, sampon lichid, sampon de copii, sampon de adulti si detergent de rufe”, a precizat Cristina Mraz, director DPLAS Petrosani. Cei mai multi doreau, însã, alimente. „Bineînteles cã oamenii îsi doreau alimente. Majoritatea ne întreabã de ce nu mai vin alimente si pot spune cã, deocamdatã, si urmãtoarea distribuire, tot cu produse de igienã se preconizeazã”, mai spune directorul Directiei Locale de Asistentã Socialã din Petrosani.
Actiunea ce se desfãsoarã în toate orasele României face parte din proiectul „Acordarea cu produse de igienã în cadrul POAD 2018-2020”, a cãrui valoare este de 141,2 mil. lei. Prin acest proiect se doreste sã se acorde sprijin persoanelor aflate în risc de sãrãcie si excluziune socialã, în pânã în anul 2021 vor fi distribuite celor nevoiasi 4,7 milioane pachete continând produse de igienã personalã si produse de curãtenie si îngrijire a locuintei.
Diana Mitrache

2 comentarii la „UE ne dã sãpun si detergenti. Ce spun beneficiarii?

  • 5 februarie 2020 la 07:58
    Permalink

    dar funia cine o aduce?

  • 5 februarie 2020 la 09:20
    Permalink

    La munca sclavilor !!! Numai pomana va trebuie !! Putori ordinare !

Comentariile sunt închise.