Turismul, revigorat în Straja

Încã un telescaun va fi construit si administratia din Lupeni va investi în aceastã iarnã, pentru ca turistii sã aibã doar de câstigat la schi în aceastã statiune.

Pentru început, unul dintre cei mai mari investitori din Straja, Emil Pãrãu, spune cã va fi functional încã un telescaun, pentru care a luat un credit personal si toate instalatiile de teleschi vor fi functionale.

„În Straja, în acest an, se va mai monta un telescaun pe fonduri proprii si anul viitor încã unul, asa încât sã se facã legãtura între Lupeni si Vârful Straja, numai cu telescaune. Rãmân si teleschiurile. Practic, se va pleca cu gondola, de acolo cu telescaune în sus, apoi, în loculul teleschiului II, va fi un alt telescaun si apoi va  va continua cu cel din Vârful Straja. O altã veste va fi si cã, în acest an, va functiona si telescaunul din Straja, care a fost defect, dar piesele sunt la reparat în Austria si în câteva zile le vom monta si se va schia pe toate pârtiile”, a spus Emil Pãrãu, investitor în statiunea din Valea Jiului. Mai mult, adiministratia localã din Lupeni a promis cã va achizitiona 10 tunuri de zãpadã, pe lângã cele 19 deja existente în statiune si cã va construi un garaj de întretinere pentru ratrac. Sezonul va începe, dacã va fi destul de frig, în luna decembrie cel mai târziu, iar pânã atunci, cei care vor sã urce la munte, trebuie sã stie cã pârtiile vor fi functionale si vor deservi toate gusturile acestora.

Diana Mitrache