Tur de forță pentru Legile Educației

D eputatul PSD, Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru Educație din Camera Deputaților, spune că ultima perioadă de timp a fost una extreme de solicitantă pentru că au existat o serie de deplasări prin țară unde au fost organizate consultări care să poată ajuta la construirea noilor legi ale educației.

La aceste consultări au luat parte o serie de factori decizionali, cadre didactice, mediul de afaceri, reprezentanții ai asociațiilor elevilor și studențiilor sau ai asociațiilor de părinți.
”La începutul lunii aprilie, legile au fost trimise către Guvern iar acela a fost momentul în care eu i-am spus doamnei ministru la Educației despre dorința noastră a grupului parlamentar PSD de a avea discuții cu toți cei care sunt interesați de acest domeniu al educației având în vedere faptul că
față de varianta prezentată de fostul ministru al Educației, domnul Câmpeanu anul
trecut, varianta propusă de doamna ministru Deca era modificată în proporție de 40%. Mi s-a părut normal ca toți cei care au ceva de spus în educație să fie consultați pentru ultima dată înainte ca aceste legi să ajungă în comisiile de specialitate. Am făcut un tur de forță în cele opt regiuni ale țării cu aceste consultări. Am avut întâlniri la Craiova, Deva, Reghin, Bistrița, Iași, Galați și Dâmbovița. Am mai avut la Parlament o întâlnire cu cei din regiunea București-Ilfov, unde am avut zilnic întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, reprezentanții elevilor și ai studenților, cu reprezentanții asociațiilor de părinți, cu reprezentanții cultelor.
Cea mai mare solicitare
a fost pentru pregărirea
tinerilor pentru meseriile
care sunt acum căutate pe piața muncii ”, a declarat Natalia Intotero deputat PSD și președintele
Comisiei pentru Educație din Camera deputaților la Hunedoara 1 TV.
Monika BACIU