Autoritãtile locale de la Lupeni au demarat anul trecut o procedurã pentru achizitionarea a 10 tunuri de zãpadã. Achizitia a ajuns la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Una dintre societãtile participante la licitatie a fost nemultumitã de rezultatul procedurii.
“Prin contestatia înregistratã la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor cu nr. 3/11.01.2018, SC TECHNOALPIN ROMÂNIA SRL, cu sediul în Brasov (…), privind procedura de licitatie deschisã online, organizatã pentru atribuirea contractului de furnizare, având ca obiect „Dezvoltarea statiunii turistice Straja – achizitie tunuri de zãpadã”, de cãtre Municipiul Lupeni (…), în calitate de autoritate contractantã, contestatorul a solicitat reevaluarea ofertei depusã de SC SUPERSNOW SA, desemnatã ca fiind câstigãtoarea procedurii”, aratã contestatia depusã la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor.
Numai cã societatea contestatoare nu a avut câstig de cauzã.
“În temeiul art. 26 alin. (1) si (6) din Legea nr. 101/2016, respinge ca inadmisibilã contestatia formulatã de SC TECHNOALPIN ROMÂNIA SRL în contradictoriu cu Municipiul Lupeni”, aratã decizia CNSC.
În luna septembrie a anului trecut, Primãria municipiului Lupeni a scos la licitatie contractul privind achizitia a zece tunuri de producere a zãpezii artificiale. Potrivit anuntului de licitatie, administratia localã a alocat pentru cele 10 tunuri de zãpadã suma de 1.350.000 de lei. Statiunea montanã Straja a devenit emblematicã. În fiecare sezon de iarnã, mii de turisti aleg pârtiile din Straja, astfel cã modernizarea continuã a domeniului schiabil este o prioritate pentru autoritãtile locale din Lupeni. La Lupeni, cel putin în perioada sezonului rece, turismul începe sã devinã o alternativã la minerit. Aici ar mai fi de executat lucrãri pentru ca investitia sã fie finalizatã în proportie de 100%. În statiunea montanã Straja lucrãrile au demarat în anul 2011 în cadrul proiectului “Schi în România,  statiunea Straja”.
Monika BACIU