Tulipanul, în floare, la momentul absolvenților din 2021

Este momentul absolvenților și la Universitatea din Petroșani și, poate cel mai spectaculos moment este cel al tulipanului, copacul cu lalele portocalii – galbene, care acum dă, din nou, flori. Rectorul școlii superioare spune că ar vrea să fie un semn bun și asta să însemne reîntoarcerea la normalitate.

De câteva zile, copacul plăpând ce a prins rod fără să fie plantat în capusul de la Petroșani, a făcut câteva flori.  Micile lalele galben-portocalii, se zăresc printre ramurile înverzite, iar asta s-a întâmplat chiar în perioada în care aici sunt festivitățile de absolvire ale promoției 2020 -2021, una care a stat foarte mult on-line și prea puțin la școală.  „E o zi importantă, pentru că o nouă generație  de absolvenți își încheie activitatea ca studenți la licență. Este o zi importantă pentru că lor li se deschide în față un nou viitor și este zi importantă pentru că înflorirea acestui tulipan zic eu că înseamnă o abordare nouă a învățământului, așa cum sperăm cu toții, din această toamnă. E un semn de vară, dar și unul de împlinire a celor care termină astăzi școala”,  a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.

Copacii cu lalele sunt specii rare și primul astfel de exemplar, care a existat în zonă, poate fi admirat la Aninoasa în Valea Jiului, pe DN 66 A, puțin înainte de intrarea în oraș. Acel copac a fost adus din America de Nord în anul 1880, dar despre cei doi din campus nu s-a știut până acum câțiva ani, de prin 2015 fiind primele poze cu copacii înfloriți.

Diana Mitrache

Advertisements