Trofeul Via-Retezat

Asociaţia de turism montan „Via-Retezat”, împreună cu Asociaţia de turism „Floare de Colt” Braşov, sub egida Federaţiei Romane de Turism Sportiv (FRTS) şi a Ştafetei Munţilor, va invită să participaţi la Trofeul „Via-Retezat”, ediţia a III-a, în data 1-3 iulie 2022 în Staţiunea Râuşor, din Munţii Retezat.

Competiţia este o etapă comună a celor două mari campionate de turism sportiv, reprezentând a doua etapă în cadrul Ştafetei Munţilor şi etapa a 2-a în cadrul FRTS. Concursul în acest format fiind o premiere, invităm toţi iubitorii de munte din ţară la o participare cât mai numeroasă, alături de noi, organizatorii.
Acest concurs se va desfăşura pe 7 categorii: Family, Juniori, Feminin, Elite, Seniori, Veterani şi Open, iar fiecare echipaj va fi format din 3 membri.
Sunt mai multe probe de
concurs, și anume raid montan (regularitate) – traseu montan de 8 ore timpul turistic, ce va atinge Vf. Retezat (2482 m altitudine); cunoştinţe teoretice – întrebări
tip grila despre zona de concurs, acordarea primului ajutor în caz de accidente, alpinism,
meteorologie şi flora/fauna din România; orientare cu busola şi harta; alergare montană; alpinism; proba Culturală, cu tematica specifică turismului montan: muzică, poezie, sceneta/satira şi umor, imnul clubului.
Tabăra va fi amenajata în Staţiunea Râuşor. Staţiunea este situată la o altitudine de 1250 m, pe versantul nordic al Munţilor Retezat, având acces uşor pe un drum asfaltat, ce şerpuieşte în
lungul pârâului Râuşor, pe sub vestita Cetate Colt. Amplasarea corturilor va fi în zona pârtiei mici de schi.
Monika BACIU