Trimişi în judecată pentru furt calificat

Recidivista a încercat să-şi obţină libertatea pe durata cercetărilor şi le-a cerut judecătorilor petroşăneni să o plaseze sub control judiciar. Aceeaşi cerere a făcut-o şi complicele ei, un adolescent de 17 ani. Cei doi sunt judecaţi pentru furt calificat.
M. Geanina şi R. Mihai sunt învinuiţi pentru furt calificat, dosarul soluţionat de procurorii petroşăneni fiind înaintat Judecătoriei Petroşani. Cei doi se află în arest preventiv după ce Tribunalul Hunedoara le-a respins contestaţiile formulate împotriva soluţiei instanţei de fond.
Reamintim că tânăra din municipiul Lupeni a fost arestată pentru o serie de furturi comise în Petroşani. M. Geanina Larisa a acţionat în tot judeţul, de regulă ajutată de complici minori. Şi acum, în cazul furturilor din Petroşani, tânăra a avut ”ajutor” un minor. Ea cât şi minorul de 16 ani, tot din Lupeni, sunt autorii a trei furturi de portofele şi telefoane mobile.  În două zile, cei doi au furat poşeta unei angajate de la o firmă din Petroşani, în ea fiind suma de  500 lei, telefonul mobil, carduri şi acte. O altă victimă este un bărbat de 66 de ani. Omul era la Serviciul Taxe şi Impozite Petroşani, s-a aşezat la o masă pentru a completa un formular, a pus borseta lângă el, pe masă, iar după ce a terminat de completat documentul a constatat lipsa borsetei (în care se aflau mai multe carduri bancare, acte de  identitate şi un telefon mobil). Cei doi au mers apoi în Piaţa Centrală din Petroşani,  unde au făcut o altă victimă. I-au furat borseta în care avea  cheile de la trei autoturisme.
Maximilian Gânju

Advertisements