Trenurile întârziate de furtunã la Petrosani

Circulatia feroviarã a fost închisã, luni dimineatã, între Valea Sadului si Lainici din cauza vântului puternic si a ploilor, iar asta a afectat traficul feroviar spre  si dinspre Valea Jiului. Trenurile nu au mai putut circula la prima orã a zilei de luni, dupã ce mai multi copaci au cãzut pe firele de contact si au provocat ruperea lor, întrerupând astfel contactul.

“Începând cu ora 04.40, circulatia feroviarã este închisã (lipsã tensiune la linia de contact) pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova, între statiile CF Valea Sadului-Lainici. Din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (averse, intensificãri ale vântului) au cãzut copaci pe firul de contact, provocând ruperea lui. Pânã la remedierea defectiunii, trenurile de cãlãtori sunt oprite temporar în gãrile de pe traseu si vor înregistra întârzieri în graficul de circulatie”, potrivit unui comunicat de presã al CFR Cãlãtori.  Patru trenuri de circulatie înregistreazã întârzieri, respectiv R 2080, R 2081, R 2083, IR 1821. Echipele de interventie se aflã la fata locului, iar circulatia feroviarã s-a reluat restrictionat începând cu ora 10.00 luni dimineatã.

Potrivit celor din statia CFR Petrosani, trenul 1821 Constanta Arad a ajuns la Petrosani cu o întârziere de 310 minute, iar garnitura  Craiova – Petrosani si returul au fost anulate. De altfel si trenul 2083 a fost anulat, dar conductorii de trafic iau în calcul posibilitatea de a-l aduce ca sã formeze returul.

Diana Mitrache

Advertisements