Actualitate

Trei ani de închisoare pentru soferul care a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni

Tânãrul a lovit mortal o petrosãneancã angajatã în traversarea soselei de centurã a Petrosaniului. În loc sã opreascã pentru a ajuta victima, individul a fugit si s-a ascuns. Instanta de fond l-a trimis la închisoare si i-a interzis sã mai urce la volan o perioadã.
Tragedia avea sã se producã în decembrie 2017, la o trecere de pietoni de pe DN 66, în apropiere de stadionul municipal din Petrosani. Anchetatorii au stabilit cã P. Beniamin gonea cu autoturismul sãu iar la trecerea de pietoni a suprins victima angajatã în traversarea strãzii. Impactul a fost atât de puternic încât femeia a decedat înainte ca paramedicii sã poatã face ceva. În loc sã opreascã si sã încerce sã o ajute pe femeie, tânãrul si-a continuat drumul. A fost gãsit acasã, în Petrila, de oamenii legii si a fost arestat preventiv. În timpul audierilor a declarat cã s-a speriat si din acest  motiv a fugit de la locul accidentului.
Dosarul sãu a ajuns la Judecãtoria Petrosani, tânãrul fiind învinuit de ucidere din culpã si fugã de la locul accidentului. Instanta de fond l-a gãsit vinovat pentru ambele fapte si l-a condamnat la închisoare cu executare. P. Beniamin a primit 3 ani si 3 luni de închisoare cu  executare, însã poate face apel la sentintã. Fiica si sotul femeii ucise trebuie sã primeascã de la societatea de asigurãri despãgubiri materiale de 4.475 lei fiecare, dar si despãgubiri morale în valoarea totalã de 130 de mii de lei. Si rudele victimei pot ataca sentinta magistratilor petrosãneni.
Maximilian Gânju

2 comentarii la „Trei ani de închisoare pentru soferul care a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni

  • asa impart uni dobitoci dreptatea pe pamant auzi trei ani vai de noi cu atatia dobitoci la volan oare daca era nevasta nesimtitului cu ciocan in mana in locul victimei cum judeca nemernicul?

Comentariile sunt închise.