Traseul pacientului, simplificat

M ai multe probleme care au fost semnalate de către medicii de familie au dus la o întâlnire de lucru la care a fost organizată în Țara Hațegului.

La această întâlnire a luat parte și directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David, care i-a asigurat pe medici de tot sprijinul instituției pe care acesta o conduce.
”Am avut întâlniri de lucru cu medicii de
familie din Țara Hațegului. Pentru că activitatea lor este complexă și strâns legată de alte asistențe medicale, am solicitat sa fie prezentă conducerea Colegiului Medicilor și a Spitalului
Orășenesc Hațeg. De asemenea,
l-am avut alături pe
domnul Adrian Iovănesc, primarul Călanului si pe cei ce ne-au fost gazde, primarul Hațegului, domnul Adrian Pușcaș si primarul comunei Pui, domnul Victor Stoica.
Tematica a cuprins
problemele semnalate de medici si am reușit să
stabilim împreună câteva direcții de lucru, în
folosul pacientului: traseul pacientului de la simptome la diagnostic sa fie cât mai rapid, fără drumuri inutile între medic de familie și ambulatoriu de specialitate; o strânsă conlucrare între spital și medicii de familie, pentru reducerea timpilor de programare a pacienților cronici; sprijin logistic din partea CAS, legat de problemele
sistemului informatic”, arată Adrian David președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.
Scopul acestei
întâlniri a fost
acela de a simplifica
procedurile în ceea ce privește tratarea pacienților.
Monika BACIU