Transalpina ar putea fi redeschisã turistilor

 

În prezent accesul vehiculelor pe sosea este interzis, pentru cã încã existã un strat consistent de zãpadã în zona în care drumul ajunge la altitudinea de 2000 de metri.
Drumarii lucreazã la deszãpezirea soselei de altitudine, astfel cã de  sãptãmâna viitoare traficul rutier ar putea fi deschis, dacã în urma inspectiei drumarilor se va constata cã nu mai existã nici un pericol. Circulatia se va face cu anumite restrictii între Obârsia Lotrului si Rânca, la fel ca si în anii trecuti, însã acestea nu-i vor afecta pe turisti. Transalpina este o sursã de venituri pentru întreprinzãtori din Valea Jiului, Gorj, Vâlcea ori Alba.
Drumarii din cadrul Sectiei Nationale de Drumuri Gorj au fãcut eforturi considerabile pentru a deszãpezi DN67C, dar vremea rea de la începutul lunii le-a dat planul peste cap. „Drumul Regelui” este o atractie pentru turisti si ajunge la o altitudine record de 2.107 metri, pânã pe Vârful Pãpusa din Muntii Parâng. Totodatã, Transalpina este si o sursã de venituri pentru întreprinzãtori din Valea Jiului, Gorj, Vâlcea ori Alba.
Maximilian Gânju

Advertisements

Un comentariu la „Transalpina ar putea fi redeschisã turistilor

  • 30 mai 2019 la 21:27
    Permalink

    Cetateni Vaii Jiului isi rup masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) pentru a putea ajunge pe DN 67C Transalpina .

Comentariile sunt închise.