Traficul greu distruge DN 66! Apa Serv începe reparațiile

M ai multe gropi, unele chiar foarte mari sunt deja vizibile peste tot, iar DN 66, pe porțiunea în care străbate Petroșaniul este
degradat. Sunt zone în care efectiv plăcile turnate se mișcă, iar alte cu gropi uriașe, din cauza cărora s-au produs accidente rutiere. Responsabilii promit remedierea lor, acum, că vremea va permite.
Pe DN 66, în zona stadionului Jiul, artera are o parte degradată, iar un canal al celor de la Apa Serv stă să cedeze curând. Placa se mișcă greoi la fiecare trecere a unei mașini, iar atunci când trec mașinile de mare tonaj e și mai rău. Așa că cei de la Apa Serv spun că vor remedia în scurt timp problema sesizată.
„Acolo e una din instalațiile care deservesc alimentarea cu apă a orașului, un cămin carosabil. Am constatat că sunt probleme. El, ca și cămin e funcțional, dar rama, din cauza traficului de pe centură, are o deplasare vizibilă. Nu este un pericol, pentru trafic, dar vom acționa cât putem de repede”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului
Există programe de reparații și a celor din primărie.
„Am văzut că sunt gropi pe centură, înm zona dintre avion și Biserica Catolică. Intrăm cu reparații, pentru că vremea ne va lăsa să intervenim. Vor fi făcute, în prima fază, reparații cu asfalt rece, pentru că stațiile de asfalt încă nu au pornit, dar, după ce vor proni acestea, vom face reparații subsrtanțiale”, a adăugat și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Și în zona de ieșire din Petroșani, la Dărănești sunt probleme, iar cei de la Apa Serv spun că și acolo vor interveni, la fel care și cei din primărie.
„Pe toate zonele unde apar gropi, vor fi făcute reparații”, a spus primarul, iar cei de la Apa Serv completează: „La Dărănești e o rețea de canalizare pe marginea drumului și este expusă mai mult traficului greu. Căminele acolo le-am tot reparat. Am pus unele rezistente la 35 de tone, iar la următoarea lucrare pe care o facem vom apela la o firmă specializată așa încât problemele să dispară”, a spus Cristian Ionică.
Traficul greu le dă bătăi de cap și șoferilor, dar și celor de la Ape sau Primărie, pentru că asfaltul se degradează, căminele se rup, iar gropile devin uriașe și periculoase.
Diana Mitrache