Traficantii de tigãri s-au trezit cu mascatii la usã

Trupele speciale au vizat si locatii din Hunedoara, dosarul fiind instrumentat de procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Gorj.
Politistii din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un numãr de 45 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Gorj, Dolj, Hunedoara si Mehedinti, în cadrul unei actiuni vizând destructurarea a douã grupuri infractionale organizate, constituite în scopul sãvârsirii infractiunii de contrabandã asimilatã cu produse accizabile din tutun. ”Începând cu anul 2018, pe raza comunei Bengesti-Ciocadia, judetul Gorj, s-au constituit douã grupuri infractionale  organizate, ce au avut ca scop obtinerea de venituri necuvenite prin comercializarea de produse accizabile, constând în tigãri introduse ilicit în România din state non U.E. (Serbia, Macedonia)”, precizeazã anchetatorii. În urma perchezitiilor au fost ridicate peste 144.000 de tigarete, aproximativ 170 kilograme de foi de tutun uscat, 15 kilograme de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandã, 2 dispozitive de mãruntit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confectionarea de tigãri, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro si 49.000 de lei.
Nu mai putin de 44 de persoane au fost ridicate si duse pentru audieri la  sediul DIICOT-B.T.Gorj. La actiune au luat parte si ofiterii S.C.C.O. Hunedoara.

Maximilian Gânju