Toma Coconea a plecat la Redbull X-Alps

Temerarul parapantist hunedorean, Toma Coconea, se pregãteste sã ia starul la cea de-a IX-a editie a Redbull X-Alps. 32 de sportivi din 20 de tãri s-au înscris la Red Bull X-Alps 2019, cea mai durã competitie de andurantã din lume.
Pe 16 iunie 2019, la start va fi si Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate celelalte editii organizate pânã acum. 14 dintre sportivi sunt debutanti, restul având cel putin o participare în palmares.
“Tic, tac, ceasul bate… se apropie startul celei de a 9-a editii a Redbull Xalps. Stiti voi, cu alergare, zbor cu parapanta, durere, emotii, bucurie. Am zis durere? Hmmm, eu si cu ”doamna” ne cunoastem destul de bine. Tocmai de aceea am zis cã si de data asta e de dorit sã avem doar o relatie principialã si sã ne vedem fiecare de  treabã”,  a scris Toma Coconea, pe pagina sa de socializare.
Înainte de a pleca însã, Toma Coconea s-a oprit pret de câteva minute la sediul Consiliului Judetean Hunedoara, unde a fost primit de presedintele Mircea  Bobora si de Administratorul Public, Costel Avram. Reprezentantii CJ Hunedoara i-au urât succes sportivului  hunedorean si au avut grijã cã deplasarea lui Toma Coconea la aceastã competitie  sã fie fãcutã în cele mai bune conditii.
„Anul acesta sunt foarte optimist, o sã profit de experienta mea de 20 de ani de  X-Alps. Se preconizeazã o cursã tehnicã, e foarte multã zãpadã în Alpi si sunt puncte foarte  dificile. Este o cursã mai lungã ca în anii  anteriori. Preconizez o cursã durã, dar sunt un luptãtor si sunt foarte încrezãtor. Este pentru prima datã când merg atât de bine organizat si vreau sã-i multumesc domnului Costel Avram pentru tot sprijinul pe care l-am primit”, a spus la plecarea spre Salzburg Toma Coconea.
Traseul aerian pe care îl va parcurge sportivul hunedorean are 1.500 – 2.000 de kilometri, iar lupta fizicã cu Alpii se va da pe un traseu lung de 1.000 de km. Startul se va da din Piata Mozart din Salzburg, iar sfârsitul cursei va fi la Monte Carlo.
Si la editia din 2019, Toma Coconea îl va avea ca suporter  principal pe Adrian Miclea, responsabil cu strategia, nutritia si organizarea pe toatã durata competitiei.
“Modul meu de viatã este antrenamentul perfect pentru Red Bull X-Alps. Pânã la startul competitiei voi  pune accent pe  antrenamentul fizic si psihic în conditii cât mai dure si pe zborurile cu parapantã. Voi încerca sã-mi îmbunãtãtesc tehnica si sã pun totul la punct cu echipa de sustinere. Plec cu  mentalitatea cã  voi termina aceastã cursã cu un rezultat excelent”, a mai spus Toma Coconea. Ca la fiecare editie, traseul va fi unul  complet nou. Prologul, o întrecere de o zi  înaintea startului oficial, va decide ordinea de start, iar primii trei sportivi vor  beneficia de un Night Pass suplimentar.
Cosmin Baciu

Advertisements