TIR CU ARCUL MINERUL ANINOASA, ÎN ANUL 65

D eși în parte, echipa de tir cu arcul de la Aninoasa și-a mai pierdut din identitate, prin fuzionarea cu cei de la Deva, arcașii pregătiți de Viorel Hăbian continuă lupta pe mai multe fronturi.
În perioada 16-26 ianuarie a.c., antrenorul lotului național, Viorel Hăbian, se află cu lotul olimpic în pregătire la Cluj, împreună cu și doi sportivi aninoșeni, Beatrice Mikloș (19 ani) și Maria Țâmpu (19 ani), la care se mai adaugă Mădălina Amăistroaie și Tamaș Moreh.
„Ne pregătim intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2023, dar avem în vedere și Campionatul European Indoor din Samsun (Turcia) ce va avea loc în perioada 14-19 februarie a.c. Avem un an competițional internațional cu numeroase competiții, Cupa Mondială în Turcia și Columbia,
campionatele europene (Elveția, Italia) și altele. Dar nu neglijăm nici competițiile naționale unde sunt angrenați cei 33 de sportivi ai secției noastre, seniori și categorii U.12, U.14, U.18, U.21” ne-a declarat antrenorul Viorel Hăbian (foto medalion).
În acest an se împlinesc 65 de ani (1958) de când a apărut secția de tir cu arcul și cadrul A. S Minerul Aninoasa. Era în toamna lui 1958, când polisportivul Vasile Tamaș (alpinist și schior) investește cei 2.000 de lei câștigați la loz în plic, cumpărându arcuri și săgeți.

Așa s-a format o echipă de șapte sportivi la tir cu arcul. De aici a pornit o frumoasă poveste a performanțelor naționale și internaționale, Vasile Tamaș polarizând în jurul său mulți oameni care se vor implica în sport.
„Da, este un moment important în istoria sportului nostru, pe care dorim să-l marcăm în acest an. Sper că se va întâmpla la una din competițiile naționale găzduite la Aninoasa, probabil la Cupa Federației Outdoor, sau Campionatul Național Outdoor de la sfârșitul lui august” a mai spus antrenorul Viorel Hăbian.