Timbrul de mediu, la final

Cu toate cã actul normativ care reglementeazã restituirea taxei auto a fost stabilit pentru  30 iunie ca  termen-limitã, ministrul Eugen Teodorovici a promis cã banii vor fi dati pânã la finalul lunii mai.  Acesta a revenit  sãptãmâna trecutã asupra declaratiei, mutându-l pânã maximum marti, 4 iunie, dar încã sunt zone în care oamenii nu au primit banii. Nu este cazul celor din Valea Jiului, pentru cã aici lucrurile s-au asezat. Mai trebuie restituitã doar suma care reprezintã dobânda. Cei de la ANAF precizeazã cã e o chestiune de zile.
„Timbrul de mediu a fost restituit integral. E vorba de aproximativ 10 milioane de lei. Urmeazã ca în  zilele urmãtoare sã fie  restituitã dobânda.  Banii asteaptã în contul Ministerului Mediului ca sã fie virati în Trezoreria Petrosani. E o chestiune de zile”, a spus Valentin Petrar, sef ANAF Petrosani. Aproximativ 4.200 de oameni au cerut sã li se restituie timbrul de mediu la ANAF în zona Vãii Jiului, iar initial, ministerul Teodorovici, care a fost si în Valea Jiului, a  promis cã vor primi si banii si dobânzile aferente pânã la sfârsitul lunii mai. Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusã pentru prima datã la 1 ianuarie 2007, imediat dupã aderarea României la Uniunea Europeanã. Ea a suferit numeroase modificãri pânã în 2012 când taxa a fost suspendatã pânã la finalul aceluiasi an, iar persoanele care plãtiserã deja urmau sã primeascã banii înapoi. Din 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculatã exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de  identitate a masinii.  Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Timbrul de mediu, la final

 • 7 iunie 2019 la 21:41
  Permalink

  Asa e. E o chestiune de zile. De sute de zile. Cine nu i-a primit pana acum cred ca ii va primi inainte de alegerile prezidentiale. Mint cum respira, cine dracu ii mai crede.
  Prima varianta a fost 31 martie, apoi 30 iunie, apoi sarsitul lunii mai, apoi 4 iunie, acum e o chestiune de zile fara niciun termen.
  Astia traiesc numai din minciuni, intr-o minciuna continua.
  Daca nu exista presiunea UE si riscul infringmentului se restituiau la pastele cailor.

Comentariile sunt închise.