Tiberiu Iacob Ridzi cere sprijin pentru Spitalul de Urgentã Petrosani

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, va solicita sprijin financiar pentru Spitalul de Urgentã din Petrosani. Acesta se va adresa oficialilor Consiliului Judetean Hunedoara pentru a aloca fonduri si unitãtii medicale din capitala Vãii Jiului.

Spitalul de Urgentã din Petrosani deserveste o treime din populatia judetului Hunedoara, aici fiind internati mii de pacienti lunar.  “Voi face o adresã cãtre Consiliul Judetean Hunedoara în problema Spitalului de Urgentã din Petrosani. Voi solicita sã aloce bani pentru unitatea medicalã, chiar dacã spitalul nu este în subordinea Consiliului Judetean. E un spital zonal, care asigurã asistentã medicalã unei treimi din populatia judetului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Edilul va solicita fonduri pentru partea de functionare. “Voi solicita sã ne sprijine cu fonduri pe partea de functionare. Noi suportãm toate cheltuielile. Anul trecut pe partea de functionare am alocat undeva la 400-500 de mii de lei, iar pe partea de lucrãri am alocat 800.000 de lei”, a mai subliniat sursa citatã. Spitalul de Urgentã Petrosani are în prezent un numãr de 655 de paturi distribuite în 20 de sectii si compartimente. O parte semnificativã din corpul medical are competente medicale si o a doua specialitate în cadrul specialitãtii de bazã. Se manifestã interes pentru îmbunãtãtirea activitãtii de perfectionare profesionalã, existând doctoranzi si medici care au obtinut titlul stiintific de doctor în medicinã. Spitalul de Urgentã Petrosani are în dotare aparaturã medicalã modernã precum Computerul tomograf Somatom ARTX, Ecograf Doppler Color, Gastroscop, Endoscop, Mamograf, Aparatura de anestezie performantã, aparatura de neurochirurgie performantã. În cadrul Spitalului de Urgentã Petrosani functioneazã Ambulatoriul de Specialitate cu 14 cabinete. Din aparatul administrativ fac parte serviciile: Juridic, RUNOS, Financiar-Contabil, Salarii, Aprovizionare-Transport, Informaticã medicalã, Atelierul Tehnic, Serviciul Administrativ.

Monika BACIU

Advertisements