Termoficarea asteaptã implicarea

Reabilitarea retelei de termoficare ar fi în avantajul tuturor. Discutia s-a purtat si la vizita  comisarului european Corina Cretu, la Petrosani, iar minerii sperã cã asta se va întâmpla.
Tevile vechi  nu prea mai fac fatã, iar dacã ar porni termoficarea în conditii bune, toti ar fi în avantaj.  „Eu am ridicat aceastã problemã doamnei Rovana Plumb, iar dânsa a spus cã, în momentul în care documentatia este gata, nu existã nicio restrictie în a se obtine finantãri în demararea ei. Reabilitarea retelei de termoficare ne-ar ajuta pe noi, cei de la CEH, sã mentinem sau sã aducem în atentie necesitatea functionãrii termocentralei Paroseni si a celor 4 mine din Vale si ar îmbunãtãti foarte mult confortul în casele oamenilor”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Cei care ar putea face proiectul prin care sã poatã fi accesate fonduri europene pentru reabilitarea retelei sunt primarii Vãii Jiului, grupati în Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã Termoficare. Totusi, timpul trece si nimeni nu a gândit pânã acum un astfel de proiect.  „Existã acel A.D.I.  la nivelul Vãii Jiului, care ar trebui pus în functiune. Asta se poate face doar dacã primarii din Valea Jiului se vor aseza la aceiasi masã, îl vor face lucrativ si vor începe întocmirea proiectului pentru  reabilitarea retelei de termoficare”, a mai spus Cîmpean.  Iarna se instaleazã încet, însã, deocamdatã nimeni nu vorbeste clar dacã va mai fi furnizat agent termic. „Cred cã aceastã iarnã o vom trece ca pe cea care a trecut. Însã, reabilitarea retelei ar fi un proiect pe termen mediu”, a conchis liderul de la Muntele.  Administratia din Petrosani va scoate la licitatie serviciul de atribuire a termoficãrii, iar la  licitatie ar urma sã se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, însã, dacã nu va fi reabilitatã reteaua, spãrturile vor face inutil acest serviciu periodic.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Termoficarea asteaptã implicarea

 • 8 octombrie 2018 la 20:05
  Permalink

  Este adevarat tevile sunt vechi iar daca s-ar schimba tevile de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor atunci va fi rentabila Termoficarea in valea jiului .

 • 9 octombrie 2018 la 09:09
  Permalink

  Inlocuirea tevilor ar fi mult mai usoara datorita noilor tehnologii si a noilor materiale din care sunt facute tevile .Bineinteles,dimensiunea micsorata ,…dar cine sa faca asa ceva ??? Incompetentii care conduc Valea si mineritul ???? „Vai de lume si de om ,cind ajunge prostul domn „…….

 • 9 octombrie 2018 la 13:29
  Permalink

  Termoficare in iarna aceasta si in cele care vor mai venii vor avea doar cei cu centrale prorii … restul continuati sa visati !!!

 • 9 octombrie 2018 la 15:16
  Permalink

  sa se asfalteze partiile in straja!

 • 9 octombrie 2018 la 19:42
  Permalink

  TERMOFICAREA ASTEAPTA FALIMENTAREA! PAM-PAM

Comentariile sunt închise.