Termocentralele Mintia si Paroseni, stocuri de cãrbune insuficiente

Stocul de cãrbune la termocentrala Mintia este de circa 5.000 de tone, în conditiile în care rezerva minimã pentru perioada de iarnã ar trebui sã fie de 50.000 de tone.
Un import de huilã deja a fost fãcut, lucru anuntat de senatorul Cristian Resmeritã, membru al Comisiei Energie, Infrastructurã energeticã si Resurse Minerale, în conditiile în care Complexul Energetic Hunedoara face eforturi pentru a livra huilã celor douã termocentrale, însã nu va reusi sã asigure asigure necesarul. Nu doar functionarea termocentralelor este pusã în pericol ci si încãlzirea în sistem centralizat pe zona municipiului Deva, pentru cã în Valea Jiului încã nu se stie dacã sau cum se va livra agent termic abonatilor. Aceste aspecte au fost ridicate de senator în cadrul primei sedinte a comisiei de la Senat. „Stocul de cãrbune este zero. Domnul director al CEH (n.r. Samuel Dioane) face eforturi. Vãd cã vrea sã facã ceva, dar este necesar sã avem cãrbuni, sã avem termoficare. Se va aduce cãrbune din import, deja au fost demarate procedurile”, declara senatorul Cristian Resmeritã într-o conferintã de presã sustinutã la Petrosani. Problema stocurilor de cãrbune a fost ridicatã si de liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIED), Mircea Crisovan.
”Stocurile trebuiau fãcute pânã la sfârsitul lunii august. Chiar dacã acum este târziu, vom trece iarna, dar mai greu ca în anii trecuti. Dacã vine înghetul, cãrbunele nu se poate descãrca din vagoane si de aceea era nevoie de un stoc tampon. Mi-e teamã cã nu se poate ajunge la un minim de 50.000 de tone”, a spus Mircea Crisovan. În prezent, termocentrala Mintia functioneazã cu un cazan din cele douã ale unui grup energetic, consumul de cãrbune fiind acum de circa 1.200 de tone pe zi. Dacã temperaturile vor scãdea sub minus 15 grade Celsius, atunci se va impune si pornirea celui de-al doilea cazan al grupului energetic, ceea ce va dubla consumul de huilã, a explicat liderul sindical.
|Maximilian Gânju

Advertisements

5 comentarii la „Termocentralele Mintia si Paroseni, stocuri de cãrbune insuficiente

 • 10 octombrie 2018 la 19:46
  Permalink

  Corect spus este stocuri inexistente. Cand ai carbune pentru 2 zile de functionare nu poti spune ca ai stoc.
  Carbune de import vine daca sunt bani. Se plateste in avans. Sunt?
  La -15 grade, cu un corp de cazan in functie la Mintia, Deva „ingheata”.
  Mai e putin si vedem ce va fi.

 • 10 octombrie 2018 la 20:58
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 11 octombrie 2018 la 11:28
  Permalink

  Sa se importe la greu carbune, cand va venii scadenta sa fie platit atunci se va vedea cat de ieftin a fost ! dar in tot raul va fi si un bine cum zice romanul, cel putin asa poate se va ajunge sa se inchida mai repede acest C.E.H. care in prezent nu este altceva decat o sursa de supt bani pentru partidul mult iubit !

 • 13 octombrie 2018 la 23:54
  Permalink

  mai brinzane mai, stai taty acasa, ca ti s-a desfacut contractul individual de munca si degeaba mai mergi la mina lupeni, nu mai esti director, esti un pensionar care nu v-a fi salutat de nimeni, pentru ca nu meriti respect.

 • 20 octombrie 2018 la 16:47
  Permalink

  Sa nu se faca investitii la mina Vulcan si Livezeni ,ci la mina Lupeni si Lonea !

Comentariile sunt închise.