Monden

Teatrul din Petroșani va fi în sărbătoare

Cel puțin 6 premiere sunt anunțate la Teatrul Dramatic din Petroșani. La finalul anului, avem ocazia ca, în primele zile din decembrie, să fim invitați, ca spectatori, la sărbătoarea de aniversare a celor 75 de ani de teatru în Petroșani. Și, un proiect inedit vizează adolescenții.
Actorii de la Petroșani au ales prima săptămână din luna decembrie ca să își prezinte creațiile de top ale instuției de cultură de la noi. În plus, au și invitați, actori din alte teatre, cu care au deja parteneriate.
„În săptămâna 4-10 decembrie am pregătit o sărbătoare a
teatrului, un festival, în care să ne prezentăm producțiile noastre. Și îi avem invitați pe partenerii noștri, Teatrul Național „Satiricus” din Chișinău. Vor fi 3 spectacole, unul și unul, dramaturgi foarte buni și creatori de spectacole foarte buni”, a declarat Irina Radu Bodea, directorul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu Petroșani.
Dar noua stagiune, care începe sâmbătă, îi are în prim plan și pe cei mai tineri, liceenii din Valea Jiului. „Avem un spectacol scris și gândit, în premieră, pentru liceeni. E un text scris de Daniel Cocoș, exclusiv pentru liceeni, pe care sperăm să îi încântăm și să îi apropiem mai mult de noi. E un text educatuiv foarte bun. Are umor, situații foarte bune și vorbește despre școală în general și despre faptul că nu contează unde merg copiii la școală, atâta timp cât sunt perseverenți. Sunt 3 copii de aceeași vrstă, care cresc și ajung la 28 de ani. Sper să fie bine primit de publicul nostru adolescent”, mai spune Irina Radu Bodea, directorul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu Petroșani.
În 2023, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” împlinește 75 de ani de la înființare. Jubileul este marcat de-a lungul întregului an prin evenimente speciale, alături de programul curent al teatrului.
Diana Mitrache